Повідомляється, що під час зустрічі з головою Китаю Сі Цзіньпіном Путін повідомив, що Росія готова брати участь у війні з Україною ще 5 років, стверджуючи, що Москва, зрештою, може вийти переможцем.

Про це пише «obozrevatel»

Ця інформація, процитована asia.nikkei і приписувана джерелам у дипломатичних колах у Пекіні та Москві, припускає, що Путін прагнув переконати Сі зберегти проросійську позицію, наголошуючи на передбачуваних перевагах затяжної війни як для Китаю, так і для Росії.

Розмова, названа Путіним спробою «узагальнити ситуацію», відбулася в той момент, коли геополітичний ландшафт був не дуже сприятливим для Росії.

Хоча залишається незрозумілим, чи повірив Сі твердженням Путіна, цей обмін повідомленнями може вплинути на двосторонні відносини. Примітно, що це збіглося з відправкою китайської миротворчої місії до Європи та звільненням з посади глави МЗС Китаю.

У статті передбачається, що затяжна війна в Україні може вплинути на амбіції Сі Цзіньпіна під час його третього терміну на посаді глави Китайської Народної Республіки (КНР), особливо щодо анексії Тайваню.

Нещодавні повідомлення також припускають, що Путін через посередників дав зрозуміти про готовність покласти край війні в Україні, прагнучи зберегти контроль над захопленими територіями.

Однак видання закликає з обережністю інтерпретувати можливі наміри Путіна про припинення вогню, припускаючи, що вони можуть бути спрямовані на створення сприятливої ​​атмосфери напередодні президентських виборів у Росії у березні.

"Можливо, Путін хоче просто створити ілюзію того, що він рухається до припинення вогню або навіть до миру напередодні президентських виборів у Росії в березні, вважаючи, що така атмосфера сприятиме йому на виборах", – вважають автори.

Автори зазначають, що Сі Цзіньпін може живити образу на Путіна через те, що той не поінформував його про повномасштабне вторгнення в Україну під час зимових Олімпійських ігор у Пекіні.

Відсутність попередження образила Сі Цзіньпіна, який вважав, що російські війська розпочнуть наступ лише на сході України.

У відповідь Пекін, як повідомляється, почав сумніватися в заявах Путіна про «п'ятирічну війну» і зробив кроки для захисту своїх інтересів, включаючи створення власної миротворчої місії.

Така передбачувана зміна проросійської позиції Сі нібито дратувала Путіна.

Читайте також:

Ціни на квартирі в Україні: де зараз найдорожче житло і що буде далі

Укрпошта оголосила про важливі нововведення у доставці посилок: що потрібно знати

Суми зростуть як на дріжджах: що буде з пенсіями, зарплатами та соцвиплатами у 2024 році