Українські військовослужбовці висловлюють невдоволення роботою ТЦК, називаючи вуличні виклики чинником, який знижує мотивацію громадян іти до армії.

Своєю точкою зору щодо цього в інтерв'ю ТСН.ua поділився штурмовик 3-ї роти 8-го батальйону 10-го ВДСБ «Едельвейс » Олександр Міненко.

Міненко підкреслив, що на початку війни у ​​військкоматах були черги, викликані сильною мотивацією українців зробити свій внесок в оборону.

Однак він висловив стурбованість нинішнім станом мотивації, пояснивши це очевидними вадами у роботі військкоматів.

За словами Міненка, невдоволення виникає через методи, що застосовуються військкоматами, зокрема через практику видачі повісток на вулицях.

Він розкритикував цей підхід, заявивши, що громадяни менш схильні вступати до армії, коли стикаються з тим, що він назвав поганим зверненням, розчаруванням та відсутністю належних процедур набору.

Міненко запропонував альтернативний підхід, пропонуючи більш ефективним та результативним чином формувати спеціалізовані батальйони, такі як батальйон ТЦК.

Він наголосив на необхідності мотивації при масовій мобілізації, але підкреслив, що мотивацію не слід прищеплювати примусовими чи силовими методами.

"Зараз яка мотивація? Ви ж бачите, як діє військкомат. Хто захоче йти в ту армію, коли військкомат тебе б'є, закидає... Батальйон ТЦК можна скласти за два тижні... і це буде дуже чудовий батальйон... Чого вони йшли в армію? Просто, щоб штани там протирати. У них є соцпакети, то нехай ідуть... Навіщо вони ловлять когось, щоб замість себе когось відправити. Навіщо робити цю мобілізацію? Потрібен ТЦК, мені здається, це простіше простого зібрати його і це буде дуже ефективно. Вони військові, вони стріляні, вони їздили на навчання, щось робили весь цей час", - наголосив Олександр Міненко.

Визнаючи необхідність змін та покращень, Міненко висловив скептицизм із приводу нинішніх методів мотивації, припустивши, що нинішній підхід може не дати позитивних результатів у найближчому майбутньому.

"Я не знаю, яка потрібна мотивація, але не така, що ціпками заженуть. Так, хлопців треба міняти... але так, як зараз відбувається ця мотивація, то мені вважається, це буде дуже нескоро", — наголосив військовий.

Читайте також:

Обов'язково спробуйте: рецепт швидкого маринування печериць "Гості біля дверей"

Татуювання на спині як вираз патріотизму: Даніель Салем здивував своєю новою творчістю

Облік військовозобов'язаних за кордоном: що розповів міністр оборони та що потрібно знати українцям