Вранці 29 грудня відбулася важлива подія: Росія розпочала великомасштабний ракетний напад на Україну, який тривав кілька годин поспіль.

Про це повідомляє «obozrevatel»

За словами головнокомандувача Збройних Сил України Валерія Залужного, агресивна акція включала викид не менше 158 засобів повітряного нападу, у тому числі різних типів ракет і ударних БПЛА.

Залужний повідомив у Telegram, що в першій хвилі брали участь 36 ударних БПЛА «Шахед-136/131», запущених з півночі та південного сходу і просувалися на захід. Близько 3 години ночі 18 бомбардувальників Ту-95МС випустили щонайменше 90 крилатих ракет повітряного базування Х-101/Х-555/Х-55.

Одночасно з далеких бомбардувальників Ту-22М3 у напрямку північного та центрального районів було випущено вісім крилатих ракет Х-22/Х-32.

Зенітні керовані ракети С-300 завдали удару по Харкову, а всього з окупованого Криму, Курської та Білгородської областей Росії було запущено 14 балістичних ракет (С-300/С-400/Іскандер-М).

Залужний повідомив, що о 6:30 п'ять винищувачів МіГ-31К випустили з Астраханської області п'ять аеробалістичних ракет Х-47М2 "Кинжал", а Су-35 випустив чотири протирадіолокаційні ракети Х-31П та одну Х-59.

ВПС України вважали цю атаку 29 грудня наймасштабнішою повітряною атакою: підтверджено знищення 114 зі 158 об'єктів противника. Після нічної атаки «Шахед» Росія продовжила ракетні удари по Україні, що призвело до жертв та руйнувань у різних регіонах.

У Києві сталася велика пожежа в Подільському районі після серії вибухів, внаслідок якої одна людина загинула та 17 отримали поранення.

У Дніпрі спалахнув торговий центр, є постраждалі, постраждав пологовий будинок.

В Одесі стався ракетний обстріл, внаслідок якого було зруйновано багатоповерховий житловий будинок, внаслідок чого двоє людей загинули і щонайменше 15 отримали поранення. Натиск, який, за описом, охоплював усе, крім «Калібрів», розгортався кількома хвилями, що викликало повітряну тривогу по всій країні.

Читайте також:

Сідайте тільки там: названо найбезпечніше місце у машині, яке рятує навіть у серйозній аварії

Відправляють одразу на фронт: що в Росії відбувається з офіцерами і чому Путін їх уже не шкодує

Видадуть безкоштовно кожному: сім'ї загиблих захисників ЗСУ отримають допомогу