У світлі повномасштабного вторгнення Російської Федерації на територію України було оголошено загальний військовий стан, що тягне за собою нагальну необхідність мобілізації громадян для захисту країни.

У рамках цієї мобілізації військовозобов'язаним чоловікам віком від 18 до 60 років регулярно спрямовуються повістки, що закликають до виконання обов'язків щодо захисту національної безпеки.

Однак важливо зазначити, що розподіл повісток і тим більше посилення контрдиверсійних заходів та заходів безпеки на Київщині не є результатом масової роздачі повісток.

Про це розповів комендант Київської області, підполковник Руслан Олійник, наголосивши, що подібні дії проводяться відповідно до планових заходів, які регулюються вказівками начальства та погоджуються з військовим командуванням.

Олійник пояснив, що збільшення числа блокпостів та перевірок у Київській області спрямоване на підвищення ефективності контрдиверсійних дій у зв'язку із загрозою, що створюється вторгненням.

Ці заходи вживаються для виявлення та запобігання діям диверсійних та розвідувальних груп, а також контролю над пересуванням осіб, оголошених у розшук, та запобігання контрабанді зброї та вибухових речовин.

Важливо підкреслити, що ці заходи також включають перевірку майна та транспортних засобів на блокпостах. Вони проводяться у період з 28 грудня по 6 січня та спрямовані на забезпечення загальнонаціональної безпеки.

Щодо питання вручення повісток, то комендант зазначив, що це не буде масовою роздачею, а здійснюватиметься відповідно до встановленого порядку. Вручення повісток буде проводитись у випадках, коли громадяни порушили закони або ухилилися від призову, а не за принципом широкого масштабу.

Загалом, підкреслено, що ці заходи безпеки в Київській області — це відповідальні та планові дії, спрямовані на забезпечення безпеки та запобігання потенційним загрозам в умовах поточної складної ситуації.

Читайте також: