Поява в будинку гризунів – не лише випробування для фобічних та гидливих, але велика загроза здоров'ю домочадців. Про те, як позбутися мишей та щурів ефективно та назавжди, далі.

Дуже часто з приходом холодів власники квартир та будинків стикаються з гризунами. Вся справа в тому, що сірі щури та будинкові миші не впадають у сплячку взимку і тому вони активні цілий рік. При цьому навесні вони починають бурхливо плодитися поряд із харчовими підприємствами та житловими будинками – одна пара може дати від семи до дванадцяти нащадків. Тому пускати ситуацію на самоплив не можна.

Наявність гризунів у будинку приносить чимало незручностей:
  • вони псують майно, зокрема меблі, килими, стіни, проводку, їстівні запаси;
  • миші та щури є переносниками хвороб, небезпечних для здоров'я та життя людини;
  • гризуни можуть шарудити ночами, не даючи людям заснути;
  • в будинку, в якому поселілися такі тварини, присутня специфічний запах.

Що ж робити, спитаєте ви?

Експерти рекомендують вирушити до господарського магазину за спеціальним клеєм від гризунів. Там же потрібно захопити кілька дощечок. А по дорозі назад заглянути в супермаркет за сиром.

Далі потрібно змастити поверхню дощок придбаним клеєм. Покладіть їх у місцях проживання мишей. Розкидайте навколо пастки шматочки сиру та займіться своїми справами.

Незабаром миші вдадуться на запах частування і неминуче прилипнуть до дошки. Далі можете вчинити з гризунами на власний розсуд. Можна, наприклад, відвезти їх подалі від свого житла.

Читайте також:

Назавжди на смітник: яких речей потрібно позбутися негайно

Боротьба з нав'язливими звичками: як позбутися звички гризти нігті

Знімуть стрес і допоможуть позбавитися головного болю: кімнатні рослини, які впливають на здоров'я