Мед - це корисний продукт, який містить безліч вітамінів та мінералів. Однак, як і будь-який інший продукт, він може зіпсуватись, якщо його неправильно зберігати.

Докладніше про те, за якої температури потрібно зберігати мед, щоб він не втрачав корисність, читайте в нашому матеріалі.

Багато людей вважають, що мед можна зберігати за будь-яких умов. Це не так. Мед – це натуральний продукт, який чутливий до зовнішніх факторів.

Температура зберігання

Оптимальна температура зберігання меду – від +5 до +10 градусів. За такої температури мед зберігає свої корисні властивості протягом кількох років.

У холодильнику мед можна зберігати протягом необмеженого часу. Однак при цьому він може зацукруватися. Якщо ви хочете уникнути цього, періодично діставайте мед із холодильника та залишайте його за кімнатної температури на кілька годин.

Влітку мед можна зберігати на балконі або в іншому прохолодному місці. Однак важливо стежити, щоб температура не підіймалася вище за +35 градусів. За такої температури мед втрачає свої корисні властивості.

Світло

Мед не любить світло. Пряме сонячне проміння може призвести до його псування. Тому зберігайте мед у темному місці.

Вологість

Мед – це гігроскопічний продукт, який вбирає вологу з повітря. Тому зберігайте його у герметичній тарі.

Сторонні запахи

Мед легко вбирає сторонні запахи. Тому зберігайте його далеко від продуктів із сильним запахом.

Дотримуючись цих правил, ви зможете зберегти мед протягом багатьох років і отримати від нього максимальну користь для здоров'я.

Читайте також:

Як відрізнити підроблений мед від сьогодення за допомогою звичайного паперу. Допоможе навіть на ринку

Як дізнатися, що мед прострочений і він зіпсувався: прості секрети

Не тільки ожиріння: чим небезпечний підроблений мед і як його відрізнити від сьогодення