Єменські хусити продовжують нападати на судна, незважаючи на авіаудари за ними США та Великобританії.

Так стало відомо, що єменські хусити атакували в Червоному морі британський нафтовий танкер Marlin Luanda з російською нафтою. Інцидент стався в Аденській затоці в ніч проти суботи, 27 січня 2024 року.

Bloomberg вже назвав цей інцидент наймасштабнішим нападом на нафтоналивне судно.

Відомо, що пожежа почалася в одному з вантажних танкерів із правого борту, для його локалізації було використано протипожежне обладнання. Офіційні особи США повідомили CBS, що до нього потрапила протикорабельна балістична ракета.

Пожежа на танкері Marlin Luanda тривала кілька годин після влучення в нього ракети, випущеної єменськими хуситами.

У свою чергу військовий представник хуситів Яха Сареа заявив, що угруповання застосувало "кілька відповідних військово-морських ракет", а потрапляння до танкера було пряме.

Танкер Marlin Luanda (компанії Trafigura Group) перевозив нафтопродукти Росії для виробництва бензину та пластмас, зокрема, лігроїн — суміш важких вуглеводнів важча за бензин.

У компанії-операторі танкера Trafigura стверджують, що нефть була куплена нижче встановленого антиросійськими санкціями цінового порога, оскільки сировина була завантажена на судно в Греції, що свідчить про порушення перевізником санкцій ЄС та США на експорт нафтопродуктів із Росії.

Зазначимо, що дії хуситів в Аденській затоці на сьогоднішній день фактично заблокували міжнародне судноплавство в регіоні, що завдає серйозної шкоди світовій торгівлі. Цей інцидент свідчить про те, що США та їхні союзники все ще недостатньо послабили військовий потенціал піратів.

Нагадаємо, 2 тижні тому було завдано першого з кількох авіаударів по об'єктах угруповання по всьому Ємену.

Читайте також:

Російська ракета обірвала життя дитини та дружини українського спортсмена, який перебуває на фронті

Путін наказав пускати ракети лише житловими будинками в Україні: що наробили окупанти

У Путіна почалися проблеми: одразу 20 ракет не змогли потрапити за цілями в Україні

Медведєв злякався західних ракет і знову почав загрожувати Україні ядерним ударом