Начальник Генштабу Британії закликав посилювати армію через загрозу Росії.

Начальник Генштабу Великобританії Патрік Сандерс неодноразово за свою військову кар'єру критикував скорочення чисельності військ (нині становить близько 73 тисяч осіб порівняно зі 100 тисячами у 2010 році) та військових витрат своєї країни. Він переконує, що Сполучене Королівство ризикує повторити 1930-ті роки, якщо не інвестує більше у свої збройні сили. При цьому Сандерс не єдиний, хто критикував скорочення британської армії: минулого тижня колишній начальник Генштабу лорд Даннатт висловлював таку саму думку.

Так, виступаючи на конференції з броньованої техніки, Сандерс переконаний, що Великобританія має тренувати "армію громадян", здатну боротися на суші.

"Протягом наступних трьох років має бути можливо з упевненістю говорити про 120-тисячну британську армію, яка складається з нашого резерву та стратегічного резерву. Але цього недостатньо", - сказав він.

Як передає ВВС , генерал вказав на загрозу з боку Росії та кроки, зроблені іншими європейськими країнами, щоб посилити свої військові здібності.

При цьому Сандерс не закликав до загальної мобілізації, висловившись задля заохочення добровільного призову, а також модернізації збройних сил Сполученого королівства.

Він закликав розглянути питання про призов до армії, щоб мати можливість швидко збільшити кількість регулярних військ у разі потреби.

"Як справедливо сказав минулого тижня голова Військового комітету НАТО голландський адмірал Роб Бауер, і як це вже зробив, наприклад, уряд Швеції в рамках підготовки до вступу до НАТО, необхідно зробити все можливе, щоб наші товариства були готові діяти у разі війни, якщо це буде необхідно. Це вже не просто бажано, це необхідно", - сказав Патрік Сандерс.

У своїй промові Сандерс також згадав про Україну, заявивши, що її "брутальний" досвід свідчить: "регулярні армії розпочинають війни, а цивільні армії у них перемагають".

У відповідь на виступ генерала Сандерса речник прем'єр-міністра Великобританії Ріші Сунака сказав ВВС, що гіпотетичні сценарії майбутнього потенційного конфлікту не корисні, і виключив будь-які кроки до моделі призову до армії.

До речі, очікується, що у червні 2024 року Патріка Сандерса на посаді замінить генерал сер Ролі Вокер.

Читайте також:

Лукашенко відвернувся від Путіна і образився на НАТО через те, що Білорусь не покликали на навчання Альянсу

Лукашенко вже все зрозумів: український генерал розповів, чи можливий наступ з боку Білорусі

Путін наказав вербувати африканські племена для атаки Україною

Це жахливо: нумеролог показала, як Путін використовує магію дат. 24 = 6, 2022 = 6