Канцлер Німеччини Олаф Шольц висловив стурбованість можливим браком зброї та боєприпасів в Україні у світлі поточної ситуації на передовій.

Про це повідомляє УНІАН.

"Путін не досяг жодної зі своїх військових цілей. Він думав, що через два тижні зможе взяти українську столицю Київ. Через два роки йому ще далеко до цього, а Україна мужньо протистоїть російському тиску. Це завдяки героїчній боротьбі українського народу, але це також результат фінансової та гуманітарної підтримки Заходу та постачання зброї та боєприпасів в Україну", – заявив Шольц.

Однак Шольц наголошує, "Незважаючи на нашу підтримку, Україна незабаром може зіткнутися із серйозним браком зброї та боєприпасів. Деякі фінансові зобов'язання вже вичерпані, а інші необхідно продовжити. Довгострокові наслідки та витрати, пов'язані з нездатністю зупинити агресію Путіна, перевершать будь-які інвестиції робимо зараз".

Шольц також нагадує про значну допомогу, надану Євросоюзом Україні з початку конфлікту, зазначаючи, що Німеччина відіграє важливу роль у цьому процесі та є одним із головних постачальників допомоги після Сполучених Штатів. Він наголошує, що подальша підтримка України має стратегічне значення для забезпечення безпеки та стабільності в регіоні, і брак допомоги може мати довгострокові наслідки для всієї Європи.

Читайте також: