Німецька влада б'є на сполох: у разі перемоги Росії в Україні кількість біженців може зрости до 10 мільйонів, і Німеччина стане одним із їхніх головних притулків.

Докладніше про те, що говорять у Німеччині, якщо Україна програє війну, інформує Welt am Sonntag.

При цьому німецьке видання заявило, що за потенційного розпаду України німецький уряд припускає, що ще приблизно 10 мільйонів людей можуть покинути країну. У цьому випадку більшість біженців вирушить до Західної Європи, і Німеччина буде однією з можливих країн еміграції.

Однак німецький уряд визнає, що Україна має військові та фінансові ресурси для забезпечення своєї оборони та стабільності до кінця 2024 року.

Проте, затримка у наданні допомоги з боку США стає проблемою: з осені минулого року Конгрес не зміг затвердити додаткове фінансування для підтримки України, і, зважаючи на все, доки у США не пройдуть вибори, ситуація не проясниться.

Експерт із зовнішньої політики Християнсько-демократичного союзу Німеччини Родеріх Кізеветтер заявив, що західні країни мають значно збільшити військову допомогу з огляду на коливання в політиці США.

"Якщо ми не змінимо нашу стратегію підтримки України, то найгірший сценарій масової втечі з України та поширення війни на країни НАТО стане набагато вірогіднішим. У такому разі десять мільйонів біженців – це досить низький показник", – заявив він.

Читайте також:

Тепер ТЦК працюватимуть цілодобово: що потрібно знати та до чого готуватись

Що буде з Україною, якщо президентом США стане Трамп: у РНБО вже розповіли, до чого готуватись

Все дуже серйозно: у НАТО закликали західні країни готуватися до війни з Росією