Ні для кого не секрет, що екс-президент США Дональд Трамп, який прагне переобрання на посаду у 2024 році, пообіцяв домогтися врегулювання ситуації в Україні ще до своєї інавгурації. За словами Трампа, його посередницьким зусиллям допоможе те, що він добре знає президентів Росії та України Володимира Путіна та Володимира Зеленського. Цю заяву обговорюють багато світових лідерів.

Наприклад, 7 лютого під час візиту до Руанди Президент Польщі Анджей Дуда висловив упевненість у можливостях Трампа зупинити конфлікт в Україні "за 24 години". Його слова процитував портал Wirtualna Polska.

Так, на спільній прес-конференції з президентом Руанди Полем Кагаме Дуду попросили прокоментувати заяву Дональда Трампа про те, що він "закінчить війну в Україні за 24 години", якщо знову стане президентом США.

"Виходячи з мого особистого досвіду як президента, який працював із президентом Трампом, я можу сказати: те, що він мені обіцяв, було виконано. Якщо я отримував якусь обіцянку від президента Дональда Трампа, якщо він мені щось обіцяв, вона виконувалося. Так, президент Дональд Трамп дотримується свого слова, якщо він щось говорить, то ставиться до цього серйозно", - заявив Дуда.

Дуда наголосив, що "Трамп серйозний у всьому, що він говорить".

Зазначимо, що раніше польський президент уже коментував перспективи повернення Трампа до Білого дому, стверджуючи, що він не буде м'яким до президента Росії Володимира Путіна.

Читайте також:

Перемога вже близько: Польща ось-ось відправить в Україну танки-мисливці. Що розповів Дуда

Дуда зробив гучну заяву: "Якщо боїмося Путіна, тоді треба одразу всім здаватися"

Що буде з Україною, якщо президентом США стане Трамп: у РНБО вже розповіли, до чого готуватись