Кожна господиня знає, що в середньому ножиці служать понад 7 років. При цьому приблизно раз на 2-3 місяці потрібно відправляти інструменти на заточування. Ось тільки якщо для ножів є купа спеціальних пристроїв для заточування, то з ножицями все туманно. Тому їх доводиться здавати майстру, а це досить дороге задоволення.

Якщо ви вже втомилися бігати майстернями і більше не бажаєте витрачати сімейний бюджет на заточення ножиць, тоді запропонований варіант вам знадобиться.

Отже, щоб ножиці стали гострішими за бритву, потрібна швейна голка і 30 секунд вільного часу.

важливо!

  • У домашніх умовах можна поправити ріжучу кромку тільки якщо леза не викривлено і на них немає сколів.

Як правильно підготувати ножиці до заточування

Огляньте леза, якщо на них є липкі сліди, пил, забруднення – видаліть їх ватним диском, змоченим спиртовим антисептиком, розчинником або рідиною для зняття лаку. Водою промивати не можна. Перевірте гвинт – іноді він ослаблений, і треба його трохи підтягнути.

Інструкція із заточування

Візьміть ножиці в одну руку: вони мають бути закритими. В іншій руці затисніть голку і проведіть нею вздовж зімкнутих лез. Так, наче ви хочете їх розімкнути. Повторіть цю дію 8-10 разів і насолоджуйтесь чудовим результатом.

важливо!

  • Не робіть різких рухів, щоб не погнути та не деформувати леза.

Ви будете приємно здивовані: ножиці стануть такими гострими, що ними легко можна буде подрібнити навіть найщільніший картон.

Читайте також:

Знадобиться звичайна голка: як без проблем ув'язнити навіть найстаріші ножиці

Навіть старі ножиці стануть гострішими за бритву: спробуйте заточити їх таким простим способом.

Ножиці не допоможуть: на які недуги вказує волосся, що січеться

Потрібно лише один раз натиснути: як швидко відкрити банку з консервацією без ножа та ключа

Це стане в нагоді кожному: як без точилки заточити кухонні ножі