На кожній ділянці землі є місця, де взимку накопичується велика кількість снігу. Це може вплинути на рослинність та посіви, які будуть рости в цьому районі. Необхідно знати, що вирощувати на таких ділянках землі.

Докладніше про те, що потрібно посадити на городі в тому місці, де було найбільше снігу, читайте у нашому матеріалі.

Товщина шару снігу може негативно вплинути на багато культур, оскільки гілки часто обламуються під його вагою, а при таненні снігу деякі рослини можуть бути пошкоджені або загнути.

Проте, з іншого боку, потрібно десь зберігати зимові опади. Є також рослини, які переносять навіть двометрові кучугури.

Розгляньмо, що можна посадити на ділянках, де накопичується сніг.

Однорічні квіти та овочі

Це найпростіший і найбезпечніший варіант, оскільки ці рослини помруть до осені, тому вам не потрібно турбуватися про те, що вони постраждають від снігу та морозів.

Їх можна посіяти у відкритий ґрунт, коли ґрунт прогріється, або виростити розсаду та пересадити їх, коли сніг розтане.

Список таких рослин дуже великий і залежить від ваших уподобань. Наприклад, можна висадити петунії, віоли, чорнобривці, помідори, перці, огірки, капусту та кабачки.

Багаторічні трав'янисті квіти

Цей варіант також підходить для місць, де взимку зберігається сніг. Багаторічні рослини будуть цвісти до осені, потім їх наземна частина зів'яне, і сніг їм не страшний. Весною вони знову потішать вас цвітінням. Список багаторічних кольорів різноманітний, наприклад, можна посадити ромашки, жоржини, іриси, лілії, флокси та хости.

Багаторічні чагарники та дерева

Третій варіант також підходить для місць, де взимку накопичується сніг. Ці рослини легко переносять навантаження від снігу та захищають ґрунт від замерзання. Вони також можуть цвісти та приносити плоди, якщо ви виберете відповідні сорти. Багаторічні чагарники та дерева висаджуються у відкритий ґрунт, коли ґрунт прогріється. Наприклад, можна посадити бузок, калину, барбарис, жимолость, смородину та малину.

Таким чином, вибір рослин для ділянок, де накопичується сніг, відіграє важливу роль у забезпеченні врожаю та збереженні рослинності. Від того, які рослини ви посадите, залежить їхнє виживання в умовах снігопаду та їхня здатність приносити врожай. При правильному виборі рослин можна забезпечити процвітання саду чи городу, навіть за умов великого скупчення снігу взимку.

Читайте також:

Досить і на варення, і на компот: що потрібно зробити, щоб цього року полуниця потішила вас урожаєм

Не допускайте цієї помилки: чому на городі жовтіють огірки і як цього позбутися

Виросте розміром із кулак: що потрібно підсипати в лунку перед посадкою озимого часнику