Багато городників намагаються удобрити ґрунт прямо під час посадкових робіт, щоб картопля виросла здоровою та великою.

Для отримання якісного та високого врожаю картоплі важливим є застосування добрив. Їх потрібно вносити різних етапах вегетації рослин. Основні підживлення картоплі вносять при посадці в кожну лунку разом з посадковим матеріалом, під час росту рослин як кореневе підживлення, а також проводять підживлення по листку.

При цьому, як зазначають фахівці, внесення добрив при посадці під кожну окрему рослину є економічно більш вигідним і корисним, ніж розкидання добрив по полю.

Послід птахів

Це відоме своєю ефективністю підживлення, завдяки якому врожай можна буде збирати мішками. У концентрованому вигляді послід не вводиться, тому його потрібно підготувати.

Як правило, на частину посліду беруть 20 частин води, ретельно розмішують і вливають у ґрунт.

Потім у ґрунт відправляють і саму картоплю.

Зола

Цей компонент дозволяє наситити коренеплід необхідними повноцінного розвитку речовинами. На одну лунку достатньо додати пару великих ложок золи.

Трав'яний настій

Цей засіб часто використовується для різних підживлень, оскільки вони позитивно впливають на якість урожаю. Необхідно п'яту частину бочки заповнити будь-якою травою, влити воду та почекати щонайменше тиждень.

Потім три літри концентрату розлучаються у шести літрах води. Засіб використовується для поливу лунки перед посадкою. На кожен кущ береться по 1 л підгодівлі. До речі, для отримання високого врожаю картопляної культури потрібно не тільки дбати про обробку коренеплодів захисними препаратами, своєчасну підготовку та правильну посадку рослин. Основа високої врожайності – якісний матеріал.

Читайте також: