У п'ятницю, 1 березня, померла відома дизайнерка інтер'єрів та ікона моди Айріс Апфель. Сумну новину повідомила її родина в Instagram .

Відомо, що знаменитість померла у своєму будинку у Палм-Біч, штат Флорида. У серпні цього року їй виповнилося б 103 роки.

Ця жінка довела своїм прикладом усьому світу, що ніколи не пізно розпочинати щось нове.

Вона говорила: "Не можна вказувати іншим, що носити, але думаю, якщо кожен ставитиметься з повагою до себе і свого зовнішнього вигляду, світ стане трохи кращим. Думайте головою, не забувайте про оточуючих. І час від часу дивіться на себе в дзеркало!" "

Слід нагадати, що народилася легендарний дизайнер, ветеран фешн-індустрії Айріс, спадкоємиця багатої єврейської родини Баррел, 29 квітня 1921 року в Нью-Йорку, США. Вона була єдиною дитиною у своїх батьків і виросла на фермі, де також жили її дідусь та бабуся.

Мати дівчинки, емігрантка з Росії, володіла модним бутіком, а батько займався продажем дзеркал і співпрацював із модельними будинками Америки. Тонкий смак Айріс сформувався стараннями матері, яка обожнювала вбирати дочку в красиві сукні.

Першим робочим місцем Айріс стала посада автора рекламних оголошень у популярному виданні Women's Wear Daily. Швидко втративши інтерес до нудної справи, дівчина почала співпрацювати із ілюстратором Бобом Гудменом.

У 1948 році вона вийшла заміж за Карла Апфеля, а в 1950 році подружжя заснувало власну текстильну компанію Old World Weavers.

З 1950 по 1992 рік її компанія виконала замовлення дев'яти президентів США: Гаррі Трумена, Девіда Ейзенхауера, Джона Кеннеді, Ліндона Джонсона, Річарда Ніксона, Джеральда Форда, Джиммі Картера, Рональда Рейгана та Білла Клінтона. Від багатьох інших компаній її компанія відрізнялася тим, що для реставрації антикварних тканин та виробництва Айріс використовувала старовинні ткацькі верстати.

У шлюбі подружжя прожило все життя. Чоловік дизайнера помер у 2015 році у віці 100 років. Вони не мали дітей.

За свою кар'єру ікона моди співпрацювала з відомими компаніями, такими як Harper's Bazaar, L'Officiel, Elle, Vogue, а свій останній модельний контракт підписала у віці 97 років. Також легендарний бренд Jimmy Choo випустив модель черевиків Iris, присвячену Апфель.

Читайте також:

Помер Олексій Навальний: це сталося просто у колонії

Не приманюйте небіжчика до дверей: які речі померлої людини краще не зберігати в будинку

Не стало легендарного актора, фільми з яким дивилися цілими поколіннями

Це жахливо: нумеролог показала, як Путін використовує магію дат. 24 = 6, 2022 = 6