Кожна господиня знає, що свіжі домашні яйця важко очистити повністю, не залишивши білок на шкаралупі. Виявляється, їх треба лише правильно зварити та остудити.

Як варити яйця, щоб легко почистити - лайфхак

Досвідчені господині розповіли, як правильно варити яйця та що додавати у воду, щоб шкаралупа "відлетіла" сама. Виявилося, що сіль у цьому допомагає далеко не завжди – краще використовувати соду:

  • заздалегідь дістаньте яйця із холодильника;
  • нагрійте їх та воду до кімнатної температури;
  • всипте 0,5 ч.л соди;
  • злегка струсіть яйця, зануріть у воду, варіть.

Простежте, щоб вода покривала яйця на два пальці, а також не була занадто гарячою - інакше продукт трісне через високу температуру або нестачу рідини.

для того щоб зрозуміти, як швидко почистити варені яйця, спробуйте починати цей процес з тупого кінця продукту. Там знаходиться повітряна камера – чищення буде проходити легше, ніж якщо робити це з гострого (у такому разі зніміть шкаралупу разом із білком).

Читайте також:

Адже це дійсно працює: що потрібно з'їсти після часнику, щоб позбутися неприємного запаху

Церковне свято 13 лютого: що цього дня не можна робити, щоб не викликати лиха

Навіщо хитрі господині кладуть використані чайні пакетики в холодильник. Відповідь вас здивує