Тривалі періоди дощу у поєднанні з нестачею сонячного світла можуть призвести до уповільнення процесу дозрівання томатів, що вимагатиме від садівників вживання певних заходів для оптимального зростання.

Рекомендації щодо прискорення дозрівання томатів нещодавно були опубліковані в Інтернеті експертами.

Щоб прискорити дозрівання томатів, радять обрізати листя до першого грона, забезпечивши достатню вентиляцію куща. Якщо залишити пару листків зверху, сонячне світло досягне плодів, що сприятиме швидшому процесу дозрівання.

Рекомендації включають залишати незайманими вже сформовані плоди на нижньому пасинку, видаляючи при цьому ті, де колір тільки з'явився.

Проріджування листя служить не тільки прискоренню дозрівання, а й служить профілактичним заходом проти фітофторозу — захворювання, яке часто виникає через зіткнення нижнього листя із землею, особливо під час сильних дощів у липні та серпні.

Урожай помідорів
Урожай помідорів

Особлива увага приділяється регулярному видаленню пасинків, особливо на кущах томатів чері, щоб запобігти відволіканню поживних речовин на непотрібне зростання рослин.

Крім того, видалення верхівки після зав'язування плодів гарантує, що всі поживні речовини будуть направлені до дозріваючих помідорів. Потрібно наголосити на тому, що рекомендований час для обламування верхівки у більшості сортів — початок серпня.

Читайте також:

Є на будь-якій кухні: названі добрива, які відмінно підвищать урожай на городі

Де треба посадити цибулю, щоб збирати врожай ящиками: хитрощі, про які не всі знають

Не пропустіть важливий термін: що потрібно посіяти на розсаду у лютому для гарного врожаю