Кожен досвідчений городник знає, що врожай багато в чому залежить від того, чи правильно ви підібрали сусідів по грядці для тієї чи іншої рослини. Стало відомо, як знайти ідеальне місце на ділянці перцю.

Огородники-початківці вважають, що вирощувати перець — заняття не з легких. Ще б пак, дуже часто ті, хто пробував це робити, кидали все на півдорозі, адже вже заздалегідь було зрозуміло, що врожай буде скупим.

Адже у вирощуванні перцю важливо пам'ятати лише кілька секретів. Так, ідеальним місцем для болгарського перцю буде та частина городу, де немає ні дерев, ні високих чагарників. Крім того, обрана для перцю частина ділянки повинна мати захист від вітру та жодних протягів. Експерти рекомендують не висаджувати розсаду в центрі городу, а звернути увагу на місце вздовж паркану, який у разі потреби створить ефект тихої бухти.

Перець необхідно висаджувати, дотримуючись схеми 40х40 см.

Садять саджанці перцю в лунки на глибину 5-6 см. Коріння перцю не повинно бути оголеним, тому пересаджувати потрібно разом із земляною грудкою. Далі потрібно своєчасно поливати перець, прополювати, підгодовувати та за необхідності підв'язувати його.

Добриво для перцю навесні
Добриво для перцю навесні

Якщо ж ви тільки намагаєтеся зрозуміти, що можна садити поруч із болгарським перцем, то виходьте з того, що він чудово вживається на одній грядці з будь-якою зеленню. Наприклад, ідеальними сусідами для перцю будуть петрушка, кріп, майоран, салат, базилік та зелена цибуля.

А ще ідеальними сусідами для цієї культури є баштанні - диня та кавун.

А ось перець та огірки на одній грядці садити категорично не можна.

Справа в тому, що огірки - це рослина, що плететься, яка не тільки створює тінь, але і здатна "задушити" перець своїм бадиллям. За такого сусідства можна залишити всілякі надії на гарний урожай. Ні підживлення, ні правильне полив уже не виправлять ситуацію. Навіть якщо огірки будуть підв'язані, а бадилля виявиться у строго вертикальному положенні, воно даватиме тінь.

До речі, є деякі овочі-попередники, після яких земля стає більш підходящою для вирощування перцю. Наприклад, болгарський перець любить рости після злаків, бобових культур, трав.

Також цей овоч можна садити після огірків, кабачків чи патисонів. Болгарський перець чудово почувається, якщо він висаджується на місці цвітної або білокачанної капусти. Всі ці рослини не "висмоктують" із землі поживні речовини, які потрібні перцю для зростання. Тому після них грядки залишаються родючими.

А ось після картоплі, томатів та баклажанів перець висаджувати не рекомендується.

Читайте також:

Перець виросте великим і солодким: як правильно поливати розсаду, щоб вона виросла здоровою

Виросте м'ясистим та солодким: як правильно сіяти перець на розсаду. Важливі секрети

Запам'ятовуйте чи записуйте: що треба зробити, щоб перець на городі виріс м'ясистим та солодким