Кабачки – одна із найпростіших у вирощуванні культур. Вони дуже плідні і навіть при мінімальному догляді дають чудові врожаї. Проте дуже важливо посіяти їх вчасно.

Кожен городник повинен знати, що кабачки - рослини теплолюбні і вони не переносять весняних заморозків, тому на грядки їх треба відправляти не раніше кінця травня.

Щоправда, вирощувати кабачки можна або відразу в грунті, або через розсаду. У другому випадку вони можуть дати врожай на кілька тижнів раніше, а також захищені від весняних заморозків.

Варто враховувати, що кабачки дозрівають дуже швидко, тому поспішати з посівом насіння на розсаду не слід – кінець квітня – початок травня – саме час, оскільки оптимальний вік розсади кабачків – 30 – 40 днів, а висаджують її у відкритий ґрунт після закінчення періоду морозів . коли ґрунт нагріється приблизно до +10 °C - наприкінці травня – на початку червня.

Навіть пізні сорти, якщо їх посадити наприкінці травня, дадуть плоди на початку серпня, а ранні вже в липні.

Строки посадки насіння кабачків у землю
Строки посадки насіння кабачків у землю

Сприятливі дні посадки розсади кабачків вдома чи теплиці 2024 року: 20, 22 – 23, 29 квітня, 10 – 15 травня.

Сприятливі дні посадки розсади у відкритий ґрунт: 10 – 19, 21, 27 травня, 9 – 10 червня.

Для того, щоб виростити розсаду кабачків, вам потрібно змішати торф та пісок у пропорції 2:1 і також додати трохи перегною та золи. Після цього настав час сіяти насіння – або у невеликі окремі стаканчики, або у велику скриньку. У будь-якому випадку, на дні ємності повинні залишатися невеликі отвори для дренажу.

Враховуйте, щоб не перетримати розсаду кабачків – їх потрібно посадити на ділянку не пізніше ніж через 25 днів після посіву. Справа в тому, що ця культура має надзвичайно вразливу кореневу систему, і якщо ви перетримаєте розсаду, то коріння вже стане занадто довгим і може пошкодитися під час пересадки.

Читайте також: