Начальник Головного розвідувального управління Міноборони Кирило Буданов повідомив, що йде підготовка до масштабної операції у тимчасово окупованому Криму.

Важливо зазначити, що ця інформація підтверджується діяльністю бойових підрозділів у Чорноморському регіоні, що свідчить про стратегічне планування місії. Про це повідомляється в Telegram-каналі «Головне управління розвідки МО України».

Ця інформація з'явилася під час прем'єри документального фільму "Війна за море: від Дніпра до Криму" 10 березня.

Буданов пояснив, що заходи служать перевіркою точності розвідданих про шляхи підходу та втечі з Криму. Також начальник Головного розвідувального управління Міноборони наголосив на важливості донесення послання до населення, яке живе в умовах окупації протягом останнього десятиліття.

Повідомляється, що офіцери розвідки України брали активну участь у плануванні та виконанні бойових завдань, керуючись чітко продуманим стратегічним планом. У документальному фільмі були представлені подробиці морських операцій, які проводилися в період з 2022 по 2023 рік.

Зазначається, що влітку 2023 року бійці спецназу успішно переправилися на лівий берег Херсонської області, обхитривши путінських окупантів.

Командир загону «Шаман» розповів про серйозний рейд на територію противника, що супроводжувався запеклими зіткненнями з противником.

Буданов: скрін з відео
Буданов: скрін з відео

"Ми зрозуміли, що супротивник недостатньо обізнаний в обстановці. Здійснили на човнах захід на територію супротивника у міжпозиційний простір, висадилися, одразу сталося кілька інтенсивних зіткнень із спостережними постами супротивника. Деякі наглядові пости були майже в повному складі знищені або взяті в полон", - поділився командир спецпідрозділу із позивним "Шаман".

Крім цього, у липні того ж року бійці спецпідрозділу "Тімур" відновили контроль над українською нафтогазовою платформою, пізніше взявши участь у кримській операції "Пробудження сили".

Підтверджуючи рішучість та неперевершений бойовий дух України, командир підрозділу спецназу наголосив, що ворог ніколи не домінуватиме на Чорному морі.

"У ворога не буде панування в морі ніколи, щоб вони там собі не вигадували. Це наше Чорне море, це наші "вишки", наш Крим, наш Зміїний острів", - заявив командир спецпідрозділу ГУР МОУ.

Також командир із позивним "Тринадцятий" зазначив: "Ми розуміємо як треба маневрувати, під яким кутом заходити, з якого боку. Ми оцінюємо багато факторів перед тим, як атакувати. І після цього починається пошук мети. Після виявлення коли борти виходять на вигідну позицію, здійснюється одночасна атака всіма бортами".

Читайте також:

Трамп розповів, чому йому подобається Зеленський: "Ця війна добігла кінця..."

У Росії розпочинаються масові протести: Путін уже всіх дістав зі своєю війною. Подробиці

Пашинський матом вилаяв українців і ЗСУ: подробиці скандалу