Увечері у п'ятницю, 22 березня, у концертному залі "Крокус Сіті Холл" у підмосковному Красногорську стався теракт. Так, кілька людей у ​​камуфляжній формі відкрили в концертному залі стрілянину з автоматів, потім стався вибух і почалася сильна пожежа. Відомо, що станом на 15:00 23 березня загиблими вважаються 143 особи. По всій країні через трагедію скасовують масові заходи, а день 24 березня в Росії оголошено днем ​​загальнонаціональної жалоби. І поки ФСБ шукає винних у тому, що трапилося, Путіну нагадали, що його про можливість такої трагедії попереджали заздалегідь.

Так, за кілька годин після нападу на "Крокус Сіті Холл" представники США на умовах анонімності заявили, що офіційно попереджали Володимира Путіна про можливі теракти в Москві.

Ось тільки через свою самовпевненість та безкарність російський президент проігнорував попередження, яке могло б врятувати сотні людських життів.

Відразу після цього російське інформагентство ТАРС повідомило , що "джерело в російській спецслужбі" підтверджує, що США попереджали Москву про загрозу теракту, але без конкретики.

"Раніше в поточному місяці уряд США отримав інформацію про заплановану терористичну атаку в Москві, потенційно в місцях масового скупчення людей, включаючи концерти, що спонукало держдепартамент випустити публічне попередження для американців в Росії", - сказано в заяві прес-секретаря Ради з нацбезпеки Адрієн .

Також у перших числах березня попередження про можливі "атаки екстремістських угруповань у великих містах Росії" випускали посольства Німеччини, Латвії, Чехії, Швеції та Південної Кореї. Уряд Канади також повідомляв про "погіршення ситуації з безпекою" в Росії та закликав своїх громадян уникати масових скупчень людей. Відомства посилалися на заяву посольства США у Москві.

Однак Президент Росії Володимир Путін назвав усі ці заяви західних дипмісій щодо можливості терактів у Росії провокаційними.

"Все це нагадує відвертий шантаж і намір залякати, дестабілізувати наше суспільство", - говорив він і, мабуть, цього разу помилився.

Читайте також:

Після потужних обстрілів росіяни сидять без світла та моляться: що відомо про удари

Вогняне пекло в Росії: подробиці нових нальотів дронів на нафтобази

Медведєв вирішив замінити Путіна: що він запропонував Україні, перебуваючи у чаді