Садівники зі стажем знають, що вирощування виноградних саджанців потребує ретельної підготовки та уваги до деталей, щоб забезпечити успішне зростання. У зв'язку із цим вони назвали кроки, які необхідно для цього виконати.

Саджанці винограду з відкритою кореневою системою висаджуйте наприкінці квітня чи на початку травня. Однак саджанці із закритою кореневою системою висаджуйте наприкінці весни чи на початку літа.

Обов'язково викопайте яму досить велику, щоб вмістити кореневу систему. На дно ями покладіть дренажний шар із щебеню або битої цегли глибиною близько 10 см.

Змішайте верхній шар ґрунту, викопаного з посадкової ями, з перегноєм, суперфосфатом та золою. Використовуйте приблизно 1 кг кожного інгредієнта. Ця суміш забезпечить необхідні поживні речовини для здорового зросту.

Крім цього, помістіть саджанець винограду в яму так, щоб коренева п'ята знаходилася на глибині близько 50 см.

Виноград
Виноград

Обережно розправте коріння в ямі, щоб їм було достатньо місця для зростання. Заповніть ґрунтом, залишивши верхню частину кореневої грудки приблизно на 5 см нижче поверхні.

Після посадки рясно полийте теплою водою. Слідкуйте за тим, щоб грунт був ретельно зволожений, дозволяючи воді глибоко проникати у кореневу зону.

Як тільки вода вбереться, заповніть ямку, що залишилася, грунтом і акуратно ущільніть її навколо основи. Нанесіть шар мульчі поверх, щоб зберегти вологу та придушити зростання бур'янів.

Також за потреби забезпечте підтримку за допомогою колів або грат, щоб допомогти фрукту прижитися та вирости у вертикальному положенні.

Читайте також:

Що треба посадити поряд із болгарським перцем, щоб від урожаю ломилися кущі: секрети городників

Як правильно висадити салат на городі, щоб він не гірчив: урожай вас здивує

Є на будь-якій кухні: названі добрива, які відмінно підвищать урожай на городі