Той, хто хоч раз стикався з проблемою клопів, чудово знає про те, наскільки вона складна. Багато хто щиро вважає, що головні винуватці приходу клопів – це бруд, сміття, домашні тварини, відсутність регулярної приладки, зміни білизни тощо. Але слід зазначити, що клопи можуть завестися у будь-якому людському житлі, навіть у абсолютно чистому.

Клопи мають дуже маленькі розміри, завдяки чому вони швидко та легко переміщаються до місць з найбільш сприятливими умовами для життя. Найоптимальніша температура їх існування 10-40°С.

Клопи активні вночі, а вдень вони ховаються в важкодоступних місцях: за шпалерами, що відклеїлися, в щілинах між підлогою і плінтусом, в меблів з м'якою оббивкою, під матрацом, за картинами і т.п.

Клоп може потрапити в житлове приміщення декількома способами:

  • З речами, предметами, побутовою технікою, меблями, а також на одязі мешканців з місць, які заселені цими комахами.
  • Часто вони проникають із сусідніх квартир та підвальних приміщень по вентиляційних шахтах, а також через щілини та тріщини у будинках.
  • З місць тимчасового перебування: готель, спортивна зала, поїзд, багажний відсік літака. Клоп може залізти у сумку чи багаж та потрапити до квартири.

Крім того, клопів легко можна принести на одязі, якщо в гості прийшла людина, в квартирі якої вони давно живуть і живуть.

Читайте також: