Існують ділянки, на яких розміщувати транспортний засіб не варто. Наприклад, під деревом.

І справді, кожен досвідчений водій знає про небезпеку паркування автомобіля під деревом. По-перше, йдеться про ризик падіння рослини на машину під час урагану.

А по-друге, рослинне "сміття" може зіграти з чотириколісним другом злий жарт і завдати багато клопоту.

Наприклад, опалі квіти можуть запросто "вбити" дренажну систему, і від цього під час дощу квіти упереміж із брудом у прихованих порожнинах перетворюються на справжню компостну яму. А це найсприятливіше середовище для корозії. По-друге, забиваються димарі, внаслідок чого порушується вентиляція салону, і нерідко при цьому вона пронизливо свистить.

Перерахуємо й інші найнеприємніші наслідки для авто від дерев.

Птахи. Багато птахів гніздяться безпосередньо на кронах дерев. Природні потреби вони справляють прямо зі своїх жител, забруднюючи тим самим авто, що стоять під деревами. При урагану важкі суки можуть ламатися, а також падати, що також небезпечно для транспортних засобів.

Тополя. Тополя в середній смузі вважають найкапризнішим деревом. Він дуже щедрий на ефірні олії, пух, липкі смоли. Тополині "сліди" на ЛКП можуть залишати жовті плями, якщо їх вчасно не прибрати з поверхні авто.

Липа. Під час цвітіння липи спостерігається рясне обприскування навколишнього простору дрібними краплями смолистої речовини. Липова органіка досить швидко твердне, внаслідок чого її дуже складно змити.

Хвойні. Ялина, а також сосна, все літо випускають смолу. Особливо це стосується сильної спеки. Органічні виділення цих дерев мають специфічний стійкий запах. Після так званого "хвойного душу" транспортний засіб краще відправити на автомийку.

Каштан. Смолянисті виділення нирок каштана ославляють на лакофарбовому покритті важкі, а також клейкі краплі. Вони можуть провокувати появу на поверхні авто жовтих плям. Тим часом з крони каштанів можуть падати колючі, а також важкі насіння.

Шовковиця. Тутове дерево, а також шовковиця може провокувати появу на кузові авто важкої смоли, а також темно-фіолетових розлучень. Шовковиця росте на Півдні Російської Федерації. Тому мешканці північних регіонів, які відвідують чорноморські курорти, через незнання паркуються на своїх транспортних засобах поблизу цих дерев. Наприкінці червня, а також на початку липня, перестиглі, м'які ягоди чорної шовковиці можуть падати на дах, а також капот автомобіля. Після них залишаються темні ляпки. Вони виводяться за допомогою абразивного полірування.

Читайте також:

Скільки можна проїхати на автомобілі, якщо спалахнула лампочка рівня палива

"Сліпа зона" у дзеркалах вашого автомобіля: що потрібно знати, щоб не спровокувати аварію

Як правильно тримати кермо в автомобілі, щоб не потрапити в аварію: помилки, які повторюють усі