Україну можуть знову поділити

У Міністерстві розвитку громад і територій планують знову поділити Україну. Уточнюється, що мова йде про функціональні типи. У Міністерстві впевнені, що таке рішення дасть можливість зосередити ресурси спрямовані на розвиток областей. Доктор політичних наук Петро Олещук в ефірі телеканалу "Перший Діловий" розповів, що зміниться в країні.
Петро Олещук підкреслив, що цими змінами не пропонується змінювати адміністративно-територіальний поділ України. Йдеться про те, щоб структурувати країну відповідно до географічних і соціально-економічних особливостей різних її частин. Експерт зазначив, що новий поділ країни в кінцевому рахунку може призвести до вирішення такого питання як адміністративно-територіальна реформа України.
Експерт зазначив, що згідно з тим проєктом, який пропонують у Міністерстві розвитку громад і територій, йдеться про гірські території, степові зони, про великі агломерації міст, тобто саме таким чином пропонується поділити територію України. Олещук підкреслив, що ці всі районування більшою мірою стосуватимуться малого та середнього бізнесу.
Як зазначили в Мінрегіонів ідея про новий поділ України виникла у зв'язку з необхідністю вдосконалити систему фінансування регіонів. Тобто спрямовувати фінансування не на області, як було раніше, а території. Пояснили це тим, що в областях можуть бути міста, села, які вимагають різної стратегії розвитку.
Петро Олещук вважає, що таке рішення Мінрегіонів є досить перспективним фундаментальним принципом майбутньої взаємодії між самоврядуванням і державним центром.

Також портал Hyser інформував, що Володимир Зеленський анонсував масову чистку в лавах фракції "Слуга народу". Президент заявив, що в партії не повинно бути випадкових людей.
Крім того портал Hyser інформував, що в уряді розглядають можливість введення нового виду пенсій. Зазначається, що нові виплати отримуватимуть лише деякі українці.