Експерти розповіли, яких традицій варто дотримуватися під час весняного рівнодення.

Так, завтра, 20 березня у всьому світі відзначатиметься весняне рівнодення. Свято настане об 11: 39 за київським часом. Варто сказати, що в цей день з давніх-давен дотримувалися багато традицій. Вони мають глибоке коріння. Тому навіть зараз мають свою актуальність і важливість.

Раніше люди вважали, що з цього дня починається новий рік. Вони пов'язували це з тим, що природа починає відроджуватися.

Символами дня весняного рівнодення вважаються яйця (як початок нового життя), кролики і зайці (плодючість).

Дату Великодня обчислюють від Дня рівнодення. У свято також використовують ті ж Символи-яйця, зайців і кроликів. Тому багато хто вважає, що Великдень, як православне свято, багато перейняла з язичництва. Хоча священики цей факт практично повністю виключають.

З давніх-давен вважалося, що в цей день потрібно позбутися всього старого. Можна перебрати речі і викинути все, що не потрібно. Також в цей день багато хто намагався почати ремонт, тому що вважалося, що так він швидко і легко пройде.

Крім того в цей день намагалися всі подбати про тварин, погодувати їх і прилаштувати в новий будинок.

Квартиру раніше прикрашали квітами і декором в ніжних тонах, фігурками зайців або кроликів, запалювали свічки.

У цей день можна розфарбовувати яйця, гадати на картах, малювати фарбами. День краще провести в компанії сім'ї або друзів. Можна працювати в городі або доглядати за домашніми рослинами.

У цей день не варто сумувати і крутити в голові негативні думки. Також не потрібно в цей день концентруватися на минулому, а навпаки думати про майбутнє.

Раніше Hyser писав про те, що синоптики розповіли, що з 17 по 20 березня в країні буде прохолодно, дощі, а місцями - сніг, йтимуть чи не щодня.

Також писали, що українців готують до екстремального квітня.

Нагадаємо, що священики розповіли всі нюанси Великого посту перед Великоднем.