Українських автомобілістів незабаром можуть порадувати новою моделлю розмитнення автомобілів, що ввозяться в Україну з-за кордонів.

Зокрема, в Національній раді реформ запропонували модель, яка протягом 5 років дозволить знизити вартість легалізації таких авто на 30%. Відповідною інформацією з цього приводу поділилися на сайті Офісу президента.


Також в повідомленні уточнюється, що розмитнити транспортний засіб при бажанні можна буде через портал державних послуг "Дія". Зробити процедуру розмитнення "євроблях" вирішили зробити доступною, оскільки згідно з останніми даними, через українську митницю щорічно проходить близько 500 000 автомобілів.

Однак при цьому в кишенях "хабарників" шляхом маніпулювання з вартістю транспортних засобів осідає близько 150 000 000 доларів, а втрати бюджету становлять 300-400 мільйонів доларів. З метою зупинити цей безлад, в Нацраді і запропонували зробити автоматизовану прозору формулу, яка дозволить розраховувати вартість автомобіля за уніфікованими критеріями.

вартість розмитнення легкових автомобілів в Україні хочуть зменшити на 30% за 5 років, фото: Цензор.Ні

Також нещодавно власників "євроблях" порадували невеликою поблажкою і пообіцяли їх поки не штрафувати. Поки точно невідомо, на який термін відкладені штрафи, але в будь-якому випадку це хороша новина.

Раніше "Hyser" писав про те, що нардепи вирішили посилити розмитнення. Так, Гетьманцев запропонував обмежити дію Закону тільки на легкові автомобілі, а вантажівки і мотоцикли виключити зі списку.

Також наш портал повідомляв, що українцям розповіли, кому доведеться заплатити податок у 25 тисяч. До слова, розмір цього податку варіюється в залежності від населеного пункту.

Нагадуємо, що українців попередили про нові податки на авто. Якщо не заплатити, автомобіль або інше майно можуть заарештувати.