Найближчим часом в Україні припинять регулювати тарифи на "блакитне паливо"

Про те, що вже у квітні цього року уряд більше не контролюватиме тарифи на газ, і компанії-постачальники зможуть встановлювати будь-яку вартість на один кубометр, інформує новинний портал "Оглядач".

Зокрема, чинна на цей час ціна на газ регулюється Кабміном України до закінчення опалювального сезону, і з настанням квітня ціни на енергоносій, швидше за все, значно збільшаться. Варто відзначити, що вплинути на вартість газу може відсутність попиту при значному підвищенні тарифів. У цьому випадку газопостачальні компанії будуть змушені підняти тарифи на новий рівень, щоб компенсувати недобір.

Тарифи на газ. Фото: скріншот YouTube-відео.
Тарифи на газ. Фото: скріншот YouTube-відео.

Однак, якщо ціна газу на європейських хабах знизиться, то цілком можливо, що вартість одного кубометра залишиться колишньою - 6,99 гривні. Зазвичай, після кінця опалювального сезону, а це квітень і травень, відпускні ціни на газ падають до кінця літа. Втім, поставляють компанії можуть піти на невелику хитрість, і скасувати місячні ціни, встановивши річні тарифи. Таким чином, купуючи літній, дешевий газ, ми будемо оплачувати середньорічну вартість, без урахування здешевлення: річний договір гарантуватиме, що протягом 12 місяців тариф на "блакитне паливо" залишиться незмінним.

Передбачається, що вже з 25 квітня цього року всі постачальники газу почнуть пропонувати клієнтам річні тарифи. Побутові споживачі будуть самостійно вибирати необхідний обсяг газу, і оплачувати його рівними частками щомісяця, що дозволить зрівняти великі витрати в зимовий період з низькими в літньому.

До слова, раніше "Hyser" писав про те, що громадянам України, можливо, надаватимуть державні субсидії, які дозволять забезпечити фінансування доступу до широкосмугового Інтернету.

Також раніше "Hyser" повідомляв про те, що в Україні через неврожай та інфляцію рекордно подорожчали основні харчові продукти.

А до цього "Hyser" розповідав про те, що народні депутати провалили голосування за законопроєкт, що передбачає скасування переходу на літній час.