У Пенсійному фонді України надали повноцінний звіт про реалізацію бюджету в 2020 році

Документ з детальною інформацією про фінансування пенсійних і соціальних виплат, вже доступний на офіційній сторінці ПФУ.

Зокрема, згідно з чинними законодавчими та нормативно-правовими актами, у відомстві провели заплановані на січень, квітень, травень, липень, серпень, вересень та грудень 2020 року, перерахунки державних виплат. Таким чином понад 11 мільйонів українських пенсіонерів своєчасно отримали обіцяні нарахування, а оновлені пенсії побачили близько 351 000 громадяни похилого віку.

Також, через введення карантинних обмежень у травні минулого року, 9,9 мільйона пенсіонерів України, отримали одноразову грошову допомогу в розмірі 1 000 гривень. Ще по 8 000 гривень, але в грудні цього ж року, було направлено на "ковидні" компенсації 450 000 громадянам, які втратили роботу, або зазнали збитків через наслідки пандемії коронавірусної інфекції.

В цілому ж, за 2020 рік, розмір виплат для пенсіонерів, в середньому збільшився на 424 гривні - з 3 082 в січні 2020, до 3 507 в січні 2021 року. Всього ж, на подібні виплати та компенсації, торік пішло 479,3 мільярда гривень, що на 10 відсотків більше, ніж за аналогічний період у 2019 році.

Пенсії 2021. Фото: скріншот YouTube-відео.
Пенсії 2021. Фото: скріншот YouTube-відео.

У Пенсійному фонді нагадують, що враховуючи третю хвилю поширення коронавірусу, в Україні знову повернулися до посилених карантинних заходів. Саме тому відомство розширило список дистанційних послуг, і ввело автоматичне нарахування пенсійних виплат. Однак, скористатися цим сервісом можливо тільки при наданні копій необхідних документів, завірених верифікованим цифровим підписом. Поки ж такою послугою змогли скористатися лише 21 000 осіб.

З розширеною версією звіту ПФУ можна ознайомитися трохи нижче.

Звіт_про_роботу_та_виконання_бюджету_ПФУ_2020

До слова, раніше "Hyser" писав про те, що цього року пенсії перераховуватимуть кілька разів.

Також раніше "Hyser" повідомляв про те, що до 2028 року на пенсію зможуть розраховувати тільки громадяни, хто має 35 років офіційного трудового стажу.

А до цього "Hyser" розповідав про те, що всупереч однаковим вимогам до пенсійного віку, в Україні різниться розмір виплат у чоловіків і жінок.