Громадяни України й без державної допомоги можуть розраховувати на гідні пенсії

Про те, як українці самостійно можуть подбати про власну безбідну старість, і які методи дозволять це зробити, розповів новинний портал "Обозреватель".

Відзначимо, що враховуючи постійні нововведення уряду, що стосуються нових вимог до трудового стажу, молоді українці віком від 30 до 35 років, можливо, не зможуть отримати державні пенсійні виплати. Втім, дії представників влади мають під собою достатні, і, швидше за все в Україні змінять солідарну пенсійну систему на накопичувальну.

Однак, через те, що точно неясно, коли ж в нашій країні введуть накопичувальну пенсійну систему, найбільш логічним варіантом залишається самостійна турбота про свою старість. Зокрема, достатньо відкрити депозитний рахунок у банку(не більше ніж на два роки, з обов'язковим продовженням), придбати цінні папери внутрішньої державної позики(максимальний термін - п'ять років), оформити пенсійне страхування, або укласти договір з приватним пенсійним фондом.

Пенсії 2021. Фото: скріншот YouTube-відео.
Пенсії 2021. Фото: скріншот YouTube-відео.

Досить вигідним, з точки зору фінансів, є приватний пенсійний фонд. У більшості подібних компаній можна попередньо розрахувати розмір майбутньої пенсії. Наприклад, якщо громадянин у віці 30 - 35 років, при заробітній платі в 12 000 гривень кожен місяць буде перерахувати в приватний Пенсійний фонд хоча б 0,5 відсотка свого доходу(600 гривень), то до моменту виходу на заслужений відпочинок в 60 років, сума накопичених коштів на його персональному рахунку, досягне позначки в 1,247 мільйона гривень.

У тому випадку, якщо потенційний пенсіонер вирішить укласти договір зі страховою компанією, то при подібних умовах також можна розраховувати, по закінченню дії страхового поліса, на отримання майже мільйона гривень.

До слова, раніше "Hyser" писав про те, у скільки етапів цього року ПФУ перераховуватиме пенсії.

Також раніше "Hyser" повідомляв про те, хто з українських пенсіонерів може не розраховувати на додаткові виплати.

А до цього "Hyser" розповідав про те, на яку, в середньому, суму збільшилися пенсії в 2020 році.