Марина Лазебна назвала терміни, в які громадяни можуть звернутися за державною допомогою

Про те, за субсидіями на житлово-комунальні послуги, при необхідності, можна звернутися в будь-який місяць року повідомляє пресслужба Міністерства соціальної політики України.

Зокрема, у своєму інтерв'ю, Лазебна заявила, що субсидії можуть призначити з моменту звернення громадянина, а виплати будуть здійснюватися до закінчення опалювального сезону. Таким чином, оформити субсидію можна як під час опалювального сезону, так і в будь-який місяць року.

В автоматичному режимі, без особистої присутності, державна допомога перепризначалася всім громадянам, які отримували її раніше. Також держава дозволила оформлення субсидій тим господарствам, члени сімей яких офіційно працевлаштовані за кордоном або отримують соціальну допомогу через часткове безробіття. При нарахуванні допомоги, державою не будемо враховуватися соціальна допомога виплачується через відсутність повноцінного працевлаштування.

Втім, на субсидії можуть не розраховувати громадяни, які не задекламували свої доходи, отримані від здачі нерухомості в оренду, або ті, хто протягом року здійснив "солідну" покупку на суму більш ніж в 50 000 гривень. Найцікавіше, що субсидії не покладені й тій категорії населення, яка має заборгованість за житлово-комунальні послуги на суму, що перевищує 340 гривень.

Субсидія. Скріншот з відео на Youtube
Субсидія. Скріншот з відео на Youtube
Субсидія. Скріншот з відео на Youtube

Однак, виходячи з тверджень Лазебної, навіть при наявності заборгованості за ЖКГ-послуги, за умови, що у працездатних членів сім'ї офіційні доходи нижче мінімальної заробітної плати, рішення про призначення державної допомоги може прийняти спеціальна комісія. Але і тут є "підводні камені": громадянин зобов'язаний сплатити двомісячний єдиний соціальний внесок, до можливого звернення в соціальну службу. У Мінсоцполітики припускають, що така позиція відомства, додатково мотивує громадян до офіційного працевлаштування.

До слова, раніше "Hyser" писав про те, у яких випадках звичайні громадяни України зобов'язані додатково сплачувати 18 відсотків податків зі своїх доходів.

Також раніше "Hyser" повідомляв про те, скільки коштуватиме один кубометр газу після закінчення опалювального сезону.

А до цього "Hyser" розповідав про те, що "Нова Пошта" в черговий раз підняла тарифи на свої послуги.