З'явилася інформація щодо нових надбавок пенсіонерам до кінця 2021 року.

Цього року очікується чотири етапи перерахунку пенсій, завдяки якому, відбудеться підвищення виплат у більшості пільговиків. Це було передбачено в затвердженому бюджеті Пенсійного фонду України на 2021 рік, пише "Головнокомандувач".


Зокрема, перерахунок пенсій запланований на квітень, липень, жовтень і грудень. З 1 квітня пенсії зміняться у тих, хто продовжив працювати після виходу на заслужений відпочинок. Таким чином, планується підвищувати як розмір самої виплати, так і надбавку за стаж.

Головне, щоб були дотримані вимоги по стажу: це 30 років для жінок і 35 років для чоловіків. Загалом пенсійну виплату підвищать на 2% прожиткового мінімуму (надбавка за стаж, 35,3 грн).

українцям розповіли про те, кому і на скільки підвищать виплати пенсіонерам у квітні, фото: Народна Правда

Потім з 1 липня буде збільшено мінімальний розмір пенсії на 85 грн - до 1854 грн, а максимальна виростить на 850 грн – до 18540 грн. Разом з тим надбавка за понаднормовий стаж збільшиться до 18,5 грн.

З 1 жовтня почнуть нараховувати виплати більше на 400 грн пенсіонерам, яким виповнилося 75 років, а від 80 років доплати складуть 500 гривень.

У грудні знову виросте мінімалка до 1934 гривень, а розмір максимальної – до 19340 гривень. Також відбудеться підвищення надбавки за наднормативний стаж до 19,3 грн.

Раніше "Hyser" писав про те, що стало відомо, кому з пенсіонерів у квітні не додадуть ні копійки. Це пов'язано з багатьма причинами.

Також наш портал повідомляв, що українським пенсіонерам подвоять пенсії, експерт озвучив деталі. В уряді покладають великі надії на накопичувальну систему пенсій.

Нагадуємо, що Пенсійний фонд України поділився з українцями прогресом по збірці коштів для виплати пенсійних виплат за березень.