"Нафтогаз" незабаром представить тарифний план "Річний"

За рішенням Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики та комунальних послуг після закінчення дії єдиного тарифу на газ 6,99 гривні за куб, постачальники повинні встановити річні тарифи на блакитне паливо, які почнуть діяти з 1 травня. "Нафтогаз" повідомив клієнтів про завершення розробки тарифу "Річний" і заявив про готовність незабаром представити його. Про це йдеться в повідомленні пресслужби компанії.
У "Нафтогазі" встановили річний тариф на блакитне паливо, який, на думку компанії, зможе захистити українців від сезонних стрибків цін на паливо і відповідно заощадити. Як відзначили в компанії для них таке рішення не в новинку, ще в минулому році (влітку-восени) деякі клієнти перейшли на річний тариф і досі платять ту ж суму, що була на момент укладення договору.
Для того, щоб скористатися пропозицією могли не тільки клієнти "Нафтогазу", компанія надає рівні можливості для закупівлі газу всім постачальникам, які надають послуги для побутових споживачів. Зазначається, що першою компанією з якої "Нафтогаз" підписав угоду стала "Йе енергія". Дана компанія є оптовим постачальником, зокрема для регіональних газзбутів, які працюють під брендом "твій газзбут".
Раніше повідомлялось, що введення річних тарифів усіма постачальниками газу ініціював уряд, щоб уникнути можливого удару, який знову чекатиме Україну на початку наступної зими. Згідно з новим механізмом споживачі протягом 12 місяців будуть платити одну і ту ж ціну незважаючи на сезонні коливання. Відзначається, що при бажанні споживачі можуть повертатися до місячного тарифу.

Раніше портал Hyser повідомляв, що в Україні з'явиться новий вид субсидії. Держава допомагатиме не тільки з оплатою комунальних послуг.

Також портал Hyser інформував, що експерт відкрив очі українцям і розповів, якої якості газ вони отримують насправді.

Крім того портал Hyser писав про те, що українцям підказали, як зменшити витрату газу при готуванні їжі. Кілька простих порад, які допоможуть зменшити цифри в платіжках.