У "Нафтогазі" заявили про те, що кінець опалювального сезону може бути зірваний.

Так, в Україні опалювальний сезон, точніше його закінчення, поставлено під сумнів. "Нафтогаз"повідомив, що борги виробників теплової енергії ставлять під загрозу стійке проходження опалювального сезону в населених пунктах 15 регіонів.

Поки остаточне рішення з цього питання не прийнято. Але варто сказати про те, що борги за комунальні послуги останнім часом тільки ростуть. І це стосується не тільки газу, а й інших комунальних послуг. А все тому що багато людей залишилися без роботи і вони просто не можуть платити за своїми рахунками.

"56 підприємств теплоенергетики не виконують жодної з вимог для отримання газу в межах спецзобов'язань" - заявили представники Національної акціонерної компанії. Про це повідомляє прес-служба "Нафтогазу".

Для того, щоб" Нафтогаз " знову подавав газ структурам, повинен бути оплачений немаленький борг. Мова в даному випадку йде про 820 мільйонів гривень. Це досить велика сума навіть для великих компаній. Але в будь-якому випадку постраждають люди, навіть ті, хто справно в такий важкий і непростий час платили за комунальні послуги.

"Щоб убезпечити своїх клієнтів і успішно відпрацювати весь опалювальний сезон, виробники тепла повинні виконувати обов'язкові умови постачання газу. "Нафтогаз" закликає тепловиробників, які не дотримуються вимог законодавства для отримання газу на пільгових умовах ПСО, привести свої розрахунки до належного рівня", – резюмували в НАК.

Тому поки залишається тільки сподіватися на те, що ситуація стабілізується і опалювальний сезон закінчиться згідно з раніше встановленим графіком.

Раніше Hyser писав про те, що українцям розповіли як будуть "вибивати" комунальні борги.

Також писали, що голова правління Нафтогазу Коболєв назвав ціну на газ у квітні.

Нагадаємо, що українців сповістили про кардинально новий прожитковий мінімум.