У МОЗ України без пояснень прибрали зі списку "червоних" карантинних зон три раніше додані області

Вранці в суботу, 27 березня, Міністерство охорони здоров'я опублікувало ранкові дані, що визначають регіони з високим рівнем поширення коронавірусної інфекції.

Однак, вже в другій половині дня, з переліку зон з "червоним" маркером епідемічної небезпеки, прибрали три області, і замість 13 їх залишилося тільки 10. Таким чином, оновлений список покинули Чернігівська, Черкаська та Рівненська області, перемістившись в "помаранчеву" зону.

Ранкова статистика МОЗ. Фото: скріншот moz.gov.ua
Ранкова статистика МОЗ. Фото: скріншот moz.gov.ua

На вечір, 27 березня, в "червоній" карантинній зоні, з найбільш жорсткими обмеженнями, залишилися: Чернівецька, Сумська, Одеська, Миколаївська, Львівська, Київська, Івано-Франківська, Закарпатська ТА Житомирська області, разом зі столицею України.

Вечірня статистика МОЗ. Фото: скріншот moz.gov.ua
Вечірня статистика МОЗ. Фото: скріншот moz.gov.ua

Нагадаємо, що не так давно, під час проведення онлайн-брифінгу, голова МОЗ Максим Степанов заявляв, що в Україні не планується введення повного "локдауну". Такі заходи можливі тільки в тому випадку, якщо в "червоний" карантинний список потрапить більша частина території України, тобто ті самі 13 областей.

За словами Максима Степанова, оголошення посилених карантинних заходів, як було навесні 2020 року в уряді не планують: основним завданням все ще залишається дотримання балансу між епідемічною та економічною ситуацією в країні. Тобто, головне - перервати подальше поширення коронавірусної інфекції, що дозволить не зупиняти економіку України. Таким чином, Степанов підкреслив, що загальнонаціональний "локдаун" найближчим часом не передбачається.

Повне відео з брифінгу МОЗ України, доступне трохи нижче.

До слова, раніше "Hyser" писав про те, як курсуватимуть поїзди "Укрзалізниці" в "червоних" карантинних зонах.

Також раніше "Hyser" повідомляв про те, що в МОЗ України попередили, в якому випадку в нашій країні заборонять роботу міського громадського транспорту.

А до цього "Hyser" розповідав про те, що голова Верховної Ради України Дмитро Разумков анонсував проведення двох позачергових засідань парламенту.