Щоденний приріст серед інфікованих коронавірусом може досягти позначки у 25 000 осіб

Про те, що вже через два або три тижні кількість пацієнтів з COVID-19 може значно збільшитися, в ефірі ток-шоу "Свобода слова Савіка Шустера" попередив голова МОЗ України Максим Степанов.

Нагадаємо, що за статистикою Міністерства охорони здоров'я, на суботу, 27 березня, в нашій країні у ще 17 424 громадян виявлено коронавірус, а ще близько 5 000 пацієнтів госпіталізовані з важкою симптоматикою захворювання.

За словами Степанова, викликано це тим, що третя хвиля пандемії коронавірусу більш агресивна, через те, що в основі її новий, "британський" штам. Цей варіант інфекції частіше вражає молодих, більш контагіозний, і передається в три рази інтенсивніше. Однак, якщо продовжувати дотримання карантинних обмежень, то рівень захворюваності можна знизити, і в нашій країні не оголосять повний "локдаун", як було навесні 2020 року.

"Адаптивний" карантин. Фото: скріншот YouTube-відео.
"Адаптивний" карантин. Фото: скріншот YouTube-відео.

Зокрема, Степанов навів у приклад Чернівецьку, Закарпатську та Івано-Франківську області, де за останній місяць в карантинних заходах "червоної" зони, число нових інфікованих вдалося знизити, і, можливо, ці регіони знову отримають "Помаранчевий" маркер епідемічної небезпеки.

Відзначимо, що з моменту початку пандемії, в нашій країні захворіло понад 1,6 мільйона осіб, при цьому не впоралися з наслідками інфекції понад 31 000 громадян. До того ж викликає питання одна невідповідність - на ранок 27 березня, в "червоній" зоні було 13 регіонів, що мало призвести до введення абсолютного "локдауну" на всій території України. Однак, вже до вечора цього ж дня, МОЗ прибрало зі списку 3 області: Чернігівську, Черкаську та Рівненську.

Ранкова статистика МОЗ. Фото: скріншот moz.gov.ua
Ранкова статистика МОЗ. Фото: скріншот moz.gov.ua

Вечірня статистика МОЗ. Фото: скріншот moz.gov.ua
Вечірня статистика МОЗ. Фото: скріншот moz.gov.ua

Повна версія програми за участю Максима Степанова доступна трохи нижче.

До слова, раніше "Hyser" писав про те, в яких країнах світу зможуть відпочити українці у 2021 році.

Також раніше "Hyser" повідомляв про те, що у МОЗ опублікували оновлений список "червоних" зон.

А до цього "Hyser" розповідав про те, за яких обставин в Україні можуть заборонити рух громадського транспорту.