З квітня цього року пенсії для деяких категорій громадян знову перерахують

Про те, що через кілька днів буде проведено ще одну зміну в розмірі виплат, але торкнеться воно тільки тих, хто продовжує офіційно працювати вже після того, як досяг похилого віку, обґрунтовано законом України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування".

Відповідно до цього документа, підвищать не тільки основну базову пенсійну виплату, а й змінять надбавку за трудовий "надстаж". Втім, ця зміна можлива в тому випадку, якщо додатковий страховий стаж становить як мінімум два роки.

Збільшать обсяг держдопомоги тієї категорії громадян похилого віку, у яких є мінімально необхідний для виходу на заслужений відпочинок стаж, а це 28 років як для жінок, так і для чоловіків. Доплата за один рік "сверхстажа" повинна скласти 2 відсотки від офіційного прожиткового мінімуму, тобто трохи більше 35 гривень.

Індексація пенсій. Фото: скріншот YouTube-відео.
Індексація пенсій. Фото: скріншот YouTube-відео.

На ці ж 2 відсотки зросте й основна базова виплата, тобто та, в яку не включено ніяких доплат за "надстаж", надбавок за досягнення 75 або 80 років, або подібних компенсацій. Наприклад, якщо розрахунковий розмір пенсійної виплати досягає 6 000 гривень, і в особи є 24 місяці додаткового трудового стажу, соцвиплата досягне розміру в 120 гривень.

Відзначимо, що подібні зміни в розмірі пенсійних виплат повинні проводитися в нашій країні на регулярній основі, у квітні кожного року, для тих літніх громадян, які на березень року перерахунку, вже володіють правом на подібне підвищення виплати. У ПФУ, своєю чергою, стверджують, що перерахунки проводитимуть в автоматичному режимі, без особистої присутності пенсіонерів.

До слова, раніше "Hyser" писав про те, що у громадян, які заборгували за комунальні послуги, блокуватимуть навіть можливість отримання пенсійних виплат у повному обсязі.

Також раніше "Hyser" повідомляв про те, в якому випадку українським пенсіонерам можуть відмовити в щомісячній допомозі від держави.

А до цього "Hyser" розповідав про те, скільки необхідно заробляти вже зараз, щоб піти на спокій з пенсією в 10 000 гривень.