В уряді здійснюють один з етапів з підвищення пенсійних виплат

У 2021 році український уряд запланував кілька підвищень пенсій, одне з яких набуде чинності 1 квітня. Зокрема, у квітні відбудеться перерахунок виплат для українців пенсійного віку, які продовжують працювати. Про це повідомляє iнформаційний портал "Апостроф".

Повідомляється, що в цьому підвищенні буде враховуватися страховий стаж пенсіонера і його заробітна плата. Торкнеться підвищення тільки тих одержувачів пенсій, які напрацювали 24 місяці додаткового страхового стажу.

Крім того, українські пенсіонери, які продовжують працювати, зможуть розраховувати на надбавки, якщо у них є почесні звання, власне, за додатковий стаж роботи, а також у зв'язку з підвищенням соціальних стандартів, наприклад, прожиткового мінімуму для непрацездатних громадян.

Розраховуватися Нова пенсія буде наступним чином: середня зарплата множиться на страховий стаж, після чого це множиться на індивідуальний коефіцієнт заробітку. Вважається трудовий стаж у відсотках: 1 рік — 1 відсоток. Відзначимо, що для того, щоб перерахувати свої пенсійні виплати, одержувачам не потрібно додатково звертатися до Пенсійного фонду.

Нагадаємо, що за останній час в українців сформувалися борги перед житлово-комунальними господарствами в загальному розмірі понад 80 мільярдів гривень. У зв'язку з цим влада почала більш активно боротися з боржниками, повертаючи борги. Повідомляється, що борги з українців можуть списувати в примусовому порядку, як із заробітної плати, так і з пенсійних виплат.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що у Пенсійному фонді України зробили заяву, в якій пояснили, що вже незабаром деякі українські пенсіонери можуть втратити свої виплати на законних підставах.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Міністерстві соціальної політики зробили заяву про те, що вже незабаром державні пенсії не зможуть забезпечити українцям нормальний рівень життя.

Також "Hyser" писав, що у Кабінеті Міністрів України прийняли рішення про те, щоб підвищити страхові виплати деяким категоріям громадян. Ця зміна торкнеться приблизно 200 тисяч чоловік.