З вівторка, 30 березня, українці нарешті відчують прихід справжньої весни

Про підвищення температури повітря, практично повній відсутності будь-яких опадів, а так само помірнім вітрі, на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook, пише блогер-синоптик Наталія Діденко.

Цього вівторка, погодні умови на території нашої країни залежатимуть від антициклону "Nikole", який об'єднавшись з аналогічними східними фронтами, витіснить обридлу вологість одеського циклону в акваторію Чорного моря. Саме тому, 30 березня, на основній частині України, не передбачається ніяких сильних опадів, хіба що залишкові дрібні дощі пройдуть в Криму, Одесі та західних регіонах. В інших областях очікується суха і погода, з помірним, невеликим вітром з південних напрямків.

Погода в Україні. Фото: скріншот YouTube-відео.
Погода в Україні. Фото: скріншот YouTube-відео.

На сході та заході денна температура буде варіюватися від + 6 до + 10 градусів за Цельсієм, на півдні, півночі й в центрі - від + 10 до + 14 градусів за Цельсієм. Втім, у східних регіонах, позначки термометрів у нічний час покажуть негативні значення, з можливим промерзанням верхнього рівня ґрунту.

У столиці України цей вівторок буде відносно теплим, без опадів. У світлий час доби - від + 10 до + 12 градусів за Цельсієм. Довгоочікуваний "спалах" тепла в Києві припаде на середу, 1 квітня. Цілком можливо, що повітря прогріється до рівня від + 16 до + 18 градусів за Цельсієм. На інших територіях України місцями холодніше - від + 14 до + 19 градусів за Цельсієм. Однак, до суботи та неділі, 3 і 4 квітня, прохолодні погодні умови знову повернуться, і рясні дощі накриють нашу країну.

До слова, раніше "Hyser" писав про те, що за прогнозами народного синоптика, справжня весна прийде тільки в травні, до Великодня.

Також раніше "Hyser" повідомляв про те, що в Україні очікуються глобальні кліматичні зміни, які можуть призвести до посух і пожеж.

А до цього "Hyser" розповідав про те, коли над територією нашої країни знову випадуть опади у вигляді мокрого снігу.