У державній фінансовій установі поки не видаватимуть кредити під гарантії уряду

Про те, яку відповідь отримали в "Приваті", запросивши у держави виділення додаткового ліміту на "портфельні гарантії", повідомляє пресслужба "ПриватБанку".

В установі попередньо відзвітували, що оскільки ініціатива "бізнес-кредитів під державні гарантії" на цей момент має підвищений попит, а на кінець березня 2021 року "Приват" вже видав більш ніж 600 кредитів для бізнесу(під державні гарантії), на суму, що перевищує 600 мільйонів гривень, і при цьому чимала кількість позичальників(на 200 мільйонів гривень) очікують схвалення, то ліміт може досягти позначки в 800 мільйонів гривень. Внаслідок цього, згідно з постановою №1151 від 24 квітня 2020 року, державний банк перевищив обмеження, і змушений призупинити кредитування підприємців під держгарантії.

Гривны, фото: скриншот You Tube
Гривны, фото: скриншот You Tube

Після цього, "ПриватБанк" все ж звернувся до Кабміну України, і отримав відповідь від Мінфіну, про те, що, можливо, додаткові ліміти банківським установам збільшать у квітні цього року. Саме з цієї причини "Приват" був змушений повідомити всіх клієнтів, які очікують позик, що ліміт державних гарантій закінчується. Однак, вже найближчим часом, обіцяють в "ПриватБанку", деякі бізнес-кредити передадуть на затвердження або просто схвалять.

Поки ж у державному "ПриватБанку" не прийматимуть нових запитів, поки нові ліміти державних заявок не пройдуть затвердження. Клієнтам фінансової установи, для гарантії отримання позики під держгарантії, все ж рекомендують надати додаткову заставу, або почекати відповіді від уряду про точну дату виділення необхідних лімітів.

До слова, раніше "Hyser" писав про те, що з квітня цього року "ПриватБанк" змінює вартість деяких своїх сервісів, і може самостійно перевести клієнтів на інші тарифи.

Також раніше "Hyser" повідомляв про те, що НБУ ввів 10 нових правил, що стосуються організацій зі збору заборгованостей.

А до цього "Hyser" розповідав про те, що "Ощадбанк" розпродає свої броньовані інкасаторські автомобілі.