Пенсіонерам доведеться платити за доставку пенсії за адресою

З 1 вересня 2021 року "Укрпошта" може припинити доставляти пенсії українським пенсіонерам. Відповідний документ був підготовлений Мінсоцполітики і буде розглянутий Кабміном 31 березня. Таку заяву зробив гендиректор "Укрпошти" Ігор Смілянський на своїй сторінці в facebook.

Ігор Смілянський заявив, що Міністерство соціальної політики вносить на розгляд проєкт, яким передбачено примусове переведення на карти всіх пенсіонерів. Тобто українцям, які отримують пенсії буде відкрито рахунок у банку. Винятком стануть тільки інваліди 1 групи, які не можуть самостійно ходити і ті, кому виповнилося 80 років. Відзначається, що цієї категорії пенсіонерів пенсії будуть доставлятися за адресою.

Гендиректор "Укрпошти" поставив під сумнів ефективність проєкту Мінсоцполотики, оскільки багатьом пенсіонерам доведеться далеко добиратися до банків або банкоматів, особливо це стосується жителів віддалених сіл. За словами Смілянського на сьогоднішній день в Україні налічується 3,5 мільйона осіб, які отримують пенсійні виплати через "Укрпошту". Також він зазначив, що пенсіонери, які не входять в певні категорії і не можуть дістатися до найближчого банкомату або відділення банку, будуть оплачувати доставку виплат з власної кишені.

Смілянський висловив сподівання, що Кабінет Міністрів прийме правильні рішення, які дозволять нормально працювати "Укрпошті" і в той же час не будуть "розбурхувати" мільйони українських пенсіонерів.

Також портал Hyser повідомляв, що у Пенсійному фонді розповіли в яких випадках можуть зупинити виплати Пенсіонеру.

Крім того портал Hyser інформував, що українців попередили про чергове підвищення пенсійного віку. Стало відомо, коли можна буде вийти на заслужений відпочинок.