Українців попередили про можливі зміни у вартість електроенергії

З урахуванням кризи, викликаної коронавірусом, тарифи за житлово-комунальні послуги почали відчутно бити по кишенях українців. У число таких тарифів входить і тариф на електроенергію, на який держава на деякий час встановила обмеження. Про те, що може помінятися, повідомляє "Obozrevatel".

Повідомляється, що 24 березня в українському уряді прийняли рішення про те, щоб обмежити максимальну вартість кВт/год на рівні 1,68 гривень. Однак, джерела з уряду заявляють про те, що обмеження може втратити силу вже 1 травня, отже, вартість кіловата енергії може піднятися вище позначеної межі.

Справа в тому, що остаточний варіант перегляду цін на світло в каміні досі не розробили, проте Міжнародний валютний фонд активно наполягає на те, щоб уряд прийняв рішення щодо регулювання ситуації з ринком електроенергії.

Також відомо, що всі сценарії підвищення вартості струму, які опрацьовують в опрацьовують в уряді в першу чергу торкнуться тих споживачів, які витрачають велику кількість електроенергії.

Наприклад, якщо українців споживає понад 300 або 500 кВт/год на місяць, так тариф, який продумують в уряді, буде економічно обґрунтованим. Таким чином українці, які проживають у великих будинках і квартирах і використовують велику кількість електричної техніки, будуть платити реальну ціну за використання цієї техніки.

Цифри в платіжках також підвищаться у тих українців, які електрику використовують для того, щоб опалювати свої житла. Що стосується конкретних цифр, то передбачається, що ціна одного кВт / год може перевищити 2,5 гривень.

про це інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що у Пенсійному фонді України зробили заяву, в якій пояснили, що вже незабаром деякі українські пенсіонери можуть втратити свої виплати на законних підставах.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Міністерстві соціальної політики зробили заяву про те, що вже незабаром державні пенсії не зможуть забезпечити українцям нормальний рівень життя.

Також "Hyser" писав, що у Кабінеті Міністрів України прийняли рішення про те, щоб підвищити страхові виплати деяким категоріям громадян. Ця зміна торкнеться приблизно 200 тисяч чоловік.