У ЗСУ підозрюють підготовку до нападу з боку Російської Федерації

В даний момент Збройні сили Росія готуються до проведення стратегічних навчань"Захід 2021". Українські військові припускають, що стягуючи з усієї Російської Федерації батальйонні тактичні групи до східних кордонів України, в Кремлі збираються напасти. Про це в інтерв'ю інформаційному портал "Радіо Свобода"розповів Головнокомандувач ЗСУ Руслан Хомчак.

Відомо, що навчання проводитимуться в Брянську Воронезької області, а також в анексованому Криму. Хомчак впевнений, що нарощуючи кількість військ біля українських кордонів, в Росії хочуть продемонструвати рішучість своїх намірів.

Хомчак розповів, що крім 28 батальйонних тактичних груп, які протягом вже декількох років розташовані біля східних українських кордонів, в ці райони прибуде ще 25 батальйонних тактичних груп. Він також упевнений, що Росія не відступить від своїх планів, які почала реалізовувати ще в 2014 році.

Головнокомандувач збройними силами України заявив про те, що ЗСУ рівноцінно відповідають на дії свого сусіда і вже готується до різних провокацій з боку Росії, реагуючи на дії противника відповідним чином.

Хомчак також прокоментував можливість нападу Російської Федерації з боку Білорусі. За його словами, ніяких активних дій на кордоні з Білоруссю в ЗСУ не спостерігають. Тим не менш, все ще існує ймовірність того, що Росія під різними приводами проводить свої війська на територію Білорусі.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що 30 березня у Верховній Раді пройшло екстрене засідання парламенту, за підсумками якого народні депутати звернулися до Російської Федерації з вимогою зупинити будь-які бойові дії на сході України.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Міністерстві закордонних справ України відреагували на те, що російський уряд звернувся до представників Франції та Німеччини, щоб зібрати зустріч з питань Донбасу, в якій Україна не візьме участі.

Також "Hyser" писав, що колишній президент України і чинний глава делегації в Тристоронній контактній групі від України Леонід Кравчук пояснив, в чому причина різкого загострення ситуації на Донбасі.