Більшу частину українців, які отримують пенсії через "Укрпошту" примусово переведуть на банківські картки

Мільйони українських пенсіонерів, які отримують виплати через "Укрпошту", можуть примусово перевести на виплату пенсій за допомогою банківських карт. Нововведення не торкнеться тільки тих громадян, які не можуть пересуватися через інвалідність і тих, кому за 80 років. Про це заявив гендиректор "Укрпошти" Ігор Смілянський на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

За словами керівника компанії переведення пенсіонерів на виплату пенсій через банки ініціювало Міністерство соціальної політики. Внаслідок такого нововведення "Укрпошта" втратить частину свого доходу від доставки пенсій. Раніше глава Мінсоцу Марина Лазебна заявляла, що з 2004 по 2021 рік в середньому вартість доставки однієї пенсії піднялася з 3,12 до 60 гривень.
Ігор Смілянський зазначив, що рішення про переведення більшої частини українських пенсіонерів в Мінсоцполітики прийняли після конфлікту з "Укрпоштою", яка закликала підвищити тарифи на доставку пенсій.
Однак гендиректор компанії поставив під сумнів таке рішення Міністерства, оскільки пенсії через "Укрпошту" отримує близько 3,6 мільйона українців і більшості з них доведеться далеко добиратися до банкоматів або відділення банку.
Доставляти пенсії продовжать для українців, які не можуть пересуватися через інвалідність, а також тим, кому виповнилося більше 80 років. Ті пенсіонери, які не зможуть дістатися до банку, але при цьому не входять у вище названі категорії, будуть платити за доставку пенсій з власної кишені.

Крім того портал Hyser інформував, що українців попередили про чергове підвищення пенсійного віку. Стало відомо, коли можна буде вийти на заслужений відпочинок.