У нашій країні можуть подорожчати послуги інтернет-провайдерів

Про те, що українські провайдери обов'язково піднімуть свої тариф у другій половині цього року, повідомляє новинний портал "UBR".

За словами представника "ПАВУТИНА - ТЕЛЕКОМ", Олександра Арутюняна, вартість фіксованого широкосмугового Інтернету, швидше за все, зросте вже влітку 2021 року, орієнтовно на 7 - 10 відсотків, до 200 гривень за один місяць. Однак, на тарифи вплине не тільки висока інфляція, а й зросла мінімальна заробітна плата персоналу(системних адміністраторів, служби технічної підтримки та ремонтних бригад).

Тарифи зростуть на все. Фото: скріншот YouTube-відео.
Тарифи зростуть на все. Фото: скріншот YouTube-відео.

Цілком можливо, що ціни будуть збільшувати в кілька етапів, в середньому, на 20-30 гривень. Такі зміни допоможуть навіть невеликим провайдерам залишатися "на плаву". Втім, вартість "домашнього Інтернету" в Україні й так все ще найнижча у світі. Тому, як вважають провайдери, така зміна цін ніяк не вплине на відтік клієнтів, бо підвищення тарифів відбудеться у всіх операторів ринку послуг синхронно. Зауважимо, що основна маса провайдерів, все ж стримує підвищення тарифів через пандемію коронавірусної інфекції, через падіння платіжної здатності своїх постійних клієнтів.

Ще одним фактором, що впливає на ціну послуг провайдерів, є збільшення вартість оренди електричних опор, за якими деякі оператори, особливо в приватному секторі, і проводять свої комунікації. Само собою, що це також позначається на падінні рентабельності операторів і кінцевої вартості послуг.

Висновок можна зробити тільки один: вартість доступу до мережі Інтернет в нашій країні буде не падати, а збільшуватися. При умовній швидкості в 100 мегабітів в секунду, тарифний план може подорожчати до 270 гривень на місяць, якщо не більше.

До слова, раніше "Hyser" писав про те, як в Україні змінилися квітневі тарифи на"блакитне паливо".

Також раніше "Hyser" повідомляв про те, скільки найближчим часом буде коштувати один кіловат на годину.

А до цього "Hyser" розповідав про те, кого з українських громадян змусять повернути державну соціальну допомогу на оплату комунальних послуг.