В уряді попередили українців про низку важливих змін

В другому місяці весни для українців має багато чого змінитися, наприклад, пенсійний вік і надбавки пенсійних виплат. Про це повідомляє iнформаційний портал "РБК-Україна".

Першою зі змін, про які варто поговорити, можна назвати підвищення пенсійного віку для українок. З 1 квітня поточного року він підвищується до 60 років. Варто зазначити, що це підвищення — останній крок у підвищенні пенсійного віку, узгодженого з законом "про загальнообов'язкове пенсійне страхування.

Жінки, які народилися пізніше 1 квітня 1961 року, на пенсію потрапити зможуть тільки в 60 років. Ті ж Українки, які народилися в період з 1 жовтня 1960 року по 31 березня 1961 року, на заслужений відпочинок зможуть відправитися на півроку раніше.

Також уряд запланував на квітень ще одне підвищення пенсій, яке торкнеться приблизно 2 мільйонів українців. Це працюючі громадяни пенсійного віку, яким призначили або перераховували пенсії більше двох років тому, тобто раніше 1 квітня 2019 року. Розмір надбавки є індивідуальним і розраховується з доходу людини.

Крім того, 1 квітня втрачає силу обмеження за вартістю кубометра газу для споживачів на рівні 6,99 гривень. Незважаючи на це, не всі постачальники газу кинулися завищувати ціни, наприклад, тариф "Нафтогазу" з минулого місяця не змінився — 6,86 гривень за кубометр.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що у Приватбанку заявили про те, що через підготовлюваний законопроект, який знизить комісію банків по платежах з карти, компанії доведеться відключити частину послуг.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що президент України Володимир Зеленський підписав закон, який серйозно посилює відповідальність за дзвінки про неправдиве мінування. Тепер за це порушення даватимуть термін тюремного ув'язнення.

Також "Hyser" писав, що у Верховній Раді розглядають законопроект, який серйозно змінить правила купівлі-продажу нерухомого майна в Україні.