Українські роботодавці заборгували понад 3 мільярди гривень зарплати своїм співробітникам

В Україні семимильними кроками зростає заборгованість по зарплатах. Станом на 1 березня 2021 року сума невиплачених заробітних плат склала 3,214 мільярда гривень, що на 8,1% перевищує цей же показник у лютому. Про це свідчать дані Державної служби статистики.

Станом на початок березня найбільше заборгували по зарплатах громадянам, які працюють у сфері промисловості, науковим працівникам, а також у сфері професійної та технічної діяльності.

Підкреслюється, що основна частина боргу утворена в трьох регіонах: у Києві, Донецькій і Харківській областях. Підприємства, які припинили подавати звіти протягом 2019-2020 років, станом на 1 березня поточного року заборгували близько 165,8 мільйона гривень.

Найбільше зарплат недоотримали працівники у сфері промисловості, борг становить 2,44 мільярда гривень. На другому місці по заборгованості розташовуються професійна, наукова і технічна діяльність з боргом у 259,23 мільйона гривень. Громадянам працюючим у сфері транспорту, складського господарства, а також співробітникам Пошти заборгували 169,86 мільйона гривень. Найменше боргів припадає на сферу будівництва - 80 мільйонів гривень, а також сільське, лісове і рибне господарство - 63,77 мільйона гривень.

Відзначається, що найнижча заборгованість по заробітних платах спостерігається в Запорізькій Полтавській областях.

Раніше портал Hyser повідомляв, що в лютому 2021 середня зарплата в Україні збільшилася на 1,7% в порівнянні з попереднім місяцем. Найвищий рівень зарплат зафіксовано в столиці, а найнижчий в Кіровоградській області.

Також портал Hyser інформував, що експерти дали прогноз за рівнем заробітних плат, курсом долара і цінами на найближчі місяці.

Крім того портал Hyser інформував, що українців попередили про чергове підвищення пенсійного віку з 1 квітня 2021 року. Стало відомо, коли можна буде вийти на заслужений відпочинок.