У Мінсоцполітики попередили українців про підвищення прожиткового мінімуму

Багато політиків і звичайні українці стурбовані тим, наскільки низький офіційний прожитковий мінімум встановлений в нашій країні. В Міністерстві соціальної політики заявили про те, що тепер прожитковий мінімум буде розраховуватися за новою формулою, оскільки офіційний і реальний рівні прожиткового мінімуму відрізняються в два рази. Про це в ефірі телеканалу "Україна 24"заявила глава Мінсоцполітики.

У Міністерстві звернули увагу на різницю між офіційними і реальними цифрами і запропонували новий механізм розрахунку, який створений на основі вивчення міжнародного досвіду.

За словами Лазебної, в новій формулі для доплат, підвищень і надбавок буде використовуватися не прожитковий мінімум, а базові величини, обчислювані в Міністерстві. Така система дозволить забезпечувати реальні надбавки до пенсії і мінімальної зарплати, які нерідко є єдиним джерелом існування людини. Базові величини допоможуть наблизитися до реального прожиткового мінімуму.

Прожитковий мінімум є вкрай важливою величиною для багатьох українців, в числі яких пенсіонери, сім'ї з дітьми, інваліди з дитинства і діти-інваліди, а також люди, які не мають права на пенсію. Нововведення, які пропонують в Мінсоцполітики в першу чергу торкнуться саме цих чотирьох груп людей. За словами Лазебної, відразу вивести рівень життя таких українців на належний рівень не вийде, проте вона впевнена, що задумку вийде здійснити за три роки.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що глава Міністерства соціальної політики Марина Лазебна заявила про те, що солідарна пенсійна пенсія більше "не витягує" 11 мільйонів пенсіонерів.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Пенсійному фонді України попередили жінок про те, що пенсійний вік для деяких з них зміниться і розповіли, коли можна вийти на заслужений відпочинок.

Також "Hyser" писав, що у Міністерстві соціальної політики порадували українців новинами про те, що цього року планується ще чотири підвищення пенсії і розповіли, наскільки зростуть виплати.