Сучасне суспільство не може існувати без газу, проте дуже часто необізнаність та безвідповідальність людей призводить до вибухів та пожеж. Адже навіть одна маленька помилка може призвести до справжньої трагедії і загибелі людей. Черговий трагічний випадок стався на Харківщині.

Так, 2 квітня о 04:08 на номер "101" надійшло повідомлення про вибух і пожежу на території бетонного заводу на вул. Новомосковській, 8а, Хыркывщини. Про це повідомили в прес-службі Нацполіції області, пише Харків Times.

До місця вибуху негайно були направлені 5 пожежно-рятувальних підрозділів ДСНС на автоцистернах. Прибувши на місце події пожежники встановили, що на території даного заводу в металевому ангарі розташований цех з виробництва олії, де і відбулось ЧП. В результаті вибуху ця будівля була вщент зруйнована.

Після оцінки обстановки, до місця пригоди додатково були викликані 4 пожежні автоцистерни та 3 одиниці спеціальної рятувальної техніки.

Найімовірніше, нелегально на виробництві використовувався гексан і по цій причині через недотримання безпеки і вибухнув резервуар.

Відомо, що локалізували пожежники вогонь о 5:39, але ще декілька годин тривали роботи з остаточної ліквідації локальних місць горіння, адже спостерігалося горіння уламків і залишків обладнання на площі 600 кв.м.

Внаслідок вибуху загинув 24-річний працівник олійного цеху. Крім того постраждав чоловік 1983 року народження, який отримав опіки обличчя та екстренно був госпіталізований в опіковий центр Харкова. Всього ж на території цеху в момент вибуху перебувало п’ять працівників.

Поліція уже розслідує всі обставини вибуху на території заводу в Новобаварському районі, а також розглядається питання про внесення відомостей про подію до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 ст. 270 (порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки) КК.

До слова, раніше "Hyser" писав про те, що у Харківській області горів сухостій.

Також раніше "Hyser" повідомляв про те, що у столиці України горіла дев'ятиповерхова житлова будівля. Обійшлося без жертв.

Нагадаємо, в неділю, 28 березня, у Київській області горіло елітне селище.