Президент України Володимир Зеленський заявив, що для низки фізичних та юридичних осіб настала "чорна п'ятниця".

"В Україні з'явилася своя версія "чорної п'ятниці"... Українська "чорна п'ятниця" проходить не раз на рік, а майже щотижня і сьогодні після засідання РНБО "чорна п'ятниця" настала для низки фізичних та юридичних осіб. Насамперед мова про контрабанду, це економічний тероризм проти України. Збитки через контрабанду сягають 300 млрд гривень", - сказав Зеленський в ефірі телеканалу "Україна 24".

Після 16 квітня локдаун в Києві може бути продовжений тому, що спрогнозувати якою буде ситуація із захворюваністю неможливо.

Заступник голови КМДА Валентин Мондрієвський сподівається, що після 16 квітня карантин у Києві послаблять, але не виключає, що обмеження можуть продовжити.

"Локдаун після 16 Квітня можуть продовжити, адже ми не можемо спрогнозувати якою буде ситуація із захворюваністю, але сподіваємося, що ці три тижні карантину по 16 квітня (враховуючи обмеження, введенні тиждень тому в столиці — примітка ред.) вже почнуть давати результати, і ми будемо мати позитивну динаміку в середині квітня, розірвемо ланцюжок захворюваності та зможемо розглядати варіант послаблення обмежень", — розповів він.

У Мінсоцполітики попередили українців про підвищення прожиткового мінімуму.

Багато політиків і звичайні українці стурбовані тим, наскільки низький офіційний прожитковий мінімум встановлений в нашій країні. У Міністерстві соціальної політики заявили про те, що тепер прожитковий мінімум буде розраховуватися за новою формулою, оскільки офіційний і реальний рівні прожиткового мінімуму відрізняються вдвічі.

1 квітня 2021 року стартувала нова програма медичних гарантій - розширена і деталізована.

Програма передбачає 35 пакетів медичних послуг, а її бюджет на 2021 рік становить 123,5 млрд грн.

Серед пакетів можна виділити: "Супровід пацієнтів з туберкульозом на первинній ланці", "Лікування пацієнтів з гематологічними та онкогематологічними захворюваннями", "Ведення вагітності в амбулаторних умовах".

Синоптики попередили про негоду, яка накриє Україну з 2 квітня.

Другий місяць весни в Україні почався з потепління, проте радіти погоді довго не доведеться. Вже з 2-го квітня градуси помітно знизяться, в більшості регіонів пройдуть дощі, а місцями навіть мокрий сніг. Негода спостерігатиметься також і на вихідних.